Odbornici očekuju da se bolje organizuju prostorije Skupštine Glavnog grada: Sad i DPS hoće kancelarije

Predstavnici građana u gradskom parlamentu očekuju od Jelene Borovinić Bojović, predsjednice Skupštine Glavnog grada, da reorganizuje prostor u zgradi kako bi svaki odbornički klub dobio kancelarije. U zgradi parlamenta, koja broj 71 kancelariju, nalazi se pet kancelarija Skupštine Glavnog grada namijenjenih odbornicima. Do sada je formirano šest odborničkih klubova, a očekuje se da to učini i DPS kao sedmi i najveći klub, pa to znači da kancelarija za odborničke klubove fali.

Da li će reorganizovati prostor u zgradi gradskog parlamenta kako bi svaki odbornički klub dobio kancelarije komnetar smo pokušali da dobijemo od Jelene Borovinić Bojović, predsjednice gradskog parlamenta.

Način kako je organizovana Skupština Glavnog grada jasno ukazuje na to da bivša vlast je planirala da zauvijek ostane na vlasti, naveo je Aleksandar Božović, odbornik Demokrata u Skupštini Glavnog grada. Božović se nada da će predsjednica parlamenta reorganizovati prostor u zgradi parlamenta.

–Ne želeći da se miješam bilo kome u nadležnost vjerujem da će nova predsjednica Skupštine pronaći način i reorganizovati visoki dom, da će svaku funkciju staviti na svoje mjesto i dodijeliti im onoliko prostora koliko je zaista neophodno za kvalitetno obavljanje posla. Takođe, za službe kojima nije mjesto u zgradi Skupštine naći adekvatno rješenje i smjestiti ih gdje treba, a ne gdje bi ko želio. Bilo je želja da kancelarija bude u Njegoševoj ulici, ali se željama mora stati na kraj i sve resurse staviti u funkciju građana i njihovih predstavnika-odbornika – naveo je Božović.

On je naveo da svaki klub mora imati svoju kancelariju.

– Klubovi su veoma često sastavljeni iz više različitih partija pa djelovanje u Skupštini je potrebno dogovarati i na tom nivou u zajedničkoj kancelariji, koja svakako sleduje klub odbornika. Ponoviću, apsolutno ne sumnjam u efikasnost novoizabrane predsjednice Skupštine Glavnog grada Jelene Borovinić Bojović i vjerujem da će uz brzu postavku novog rukovodstva parlamenta riješiti i ovaj izazov i obezbijediti odborničkim klubovima ono što im pripada. Očekujem da će predsjednica sama preuzeti inicijativu i riješiti ovaj problem. Na taj način će dokazati da će raditi u interesu građana i njihovih predstavnika – poručio je Božović.

Kako bi predstavnici građana mogli advekatno da zastupaju njihove interese u Skupštini Glavnog grada, smatram da je neophodno obezbjediti adekvatne prostorije za funkcionisanje i rad klubova odbornika, ocijenio je Andrija Klikovac, odbornik DPS-a. On očekuje da će predsjednica parlamenta obezbijediti prostor za funkcionisanje odborničkih klubova.

– S obzirom da već postoji šest klubova odbornika, a da broj odborničkih klubova i dalje nije konačan, vjerujem da će predsjednica Skupštine obezbjediti prostor klubovima u zgradi koja ima 71 prostoriju. Ukoliko do toga ne dođe, onda je riječ o jasnoj opstrukciji odbornika da vrše nadležnosti za koje su im građani Podgorice ukazali povjerenje – naveo je Klikovac.

Klikovac: Dan otvorenih vrata je diskriminacija političkih neistomišljenika

Andrija Klikovac, odbornik DPS-a osvrnuo se na najave nove uprave Glavnog grada koja je najavila da će organizovate Dane otvorenih vrata kako bi čuli zahtjeve građana.

–Planirani Dani otvorenih vrata, u instituciji u kojoj je već najavljeno da će se vršiti politički revanšizam, popuna radnih mjesta po partijskim kvotama i utvrđivanje nacionalnog i vjerskog opredjeljenja, vjerujem da nije moguće organizovati. Upravo takvo političko djelovanje zasnovano na diskriminaciji zaposlenih i građana biti manifestovano prema svim građanima koji imaju suprotne političke stavove od vladajuće većine – odnosno politika zatvorenih vrata za političke neistomišljenike – poručuje Klikovac.

Izvor, foto: DAN

NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents