„Od sad bi trebalo da vas zovu super ministar“

Danas je u Skupštini Crne Gore usvojeno sedam zakona koje je pripremilo Ministarstvo pravde, ključnih za dobijanje Izvještaja o procjeni ispunjenosti privremenih mjerila za poglavlja 23 i 24 (IBAR). S tim u vezi, poslanik Bošnjačke Stranke Damir Gutić nazvao je ministra Milovića „Super ministrom“, konstatujući da nešto slično nikome nije pošlo za rukom.

Usvojeni zakoni su: Predlog zakona o lobiranju, Predlog zakona o izmjeni i dopuni zakona o krivičnom postupku, Predlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o sudovima, Predlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o Sudskom savjetu i sudijama, Predlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o Centru za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu, Predlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o državnom tužilaštvu i Predlog zakona o izmjeni i dopuni zakona o specijalnom državnom tužilaštvu.

Sjutra se očekuje usvajanje Zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću i Zakona o sprečavanju korupcije. Ovi zakoni predstavljaju presudan korak naprijed u procesu evropskih integracija Crne Gore.

Foto: Screenshot

NIKŠIĆ PROGNOZA