NVO i akademska zajednica predložili kandidate za Odbor

Odbor za izbornu reformu dobio je prijave za članove u proširenom sastavu iz reda NVO i akademske zajednice.

Ispred NVO prijave su predali Ana Nenezić, Zlatko Vujović, Dragan Koprivica, Bozidar Vujačić, Maja Raičevič i Goran Macanović.

Iz akademska zajednice za članove Odbora su se prijavili Zlatko Vujović, Danilo Kalezić, Božidar Vujačić i Nikoleta Đukanović.

Formiranje Odbora predložili su poslanici parlamentarne većine i opozicije. Kako se navodi u Predlogu odluke o formiranju Odbora, zadatak tog radnog tijela je sveobuhvatna reforma i izmjena izbornog zakonodavstva, koja podrazumijeva implementaciju preporuka iz izvještaja Evropske komisije o napretku i izvještaja OEBS/ODIHR misije.

Odbor bi trebalo da definiše predloge zakona o izboru odbornika i poslanika, o biračkom spisku, o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja i zakona o registrima prebivališta i boravišta…

Kopredsjednici Odbora su Vasilije Čarapić iz Pokreta Evropa sad (PES) i Nikola Rakočević iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Članovi su Boris Pejović (PES), Simonida Kordić (Nova), Maja Vukićević (DNP), Nikola Rovčanin (Demokrate), Maja Vučelić (CIVIS), Nikola Camaj (Albanski forum), Mihailo Anđušić (DPS), Nikola Zirojević (SD), Admir Adrović (BS), Ana Novaković Đurović (URA), Adrijan Vuksanović (HGI) i Jevrosima Pejović (Posebni klub).

Foto: Skupština/screenshot

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents