NSD Nikšić: Na predstojećim lokalnim izborima zakucaćemo poslednji ekser u kovčeg političkog postojanja DPS

Čitajući odgovor Demokratske partije socijalista (DPS) opravdano se pitamo da li ga je sastavljao Neno Kaluđerović zajedno sa Oskarom Huterom i da li je koju sugestiju na samom kraju dao i Radoje Zvicer, pošto znamo da se Nikšićani u DPS-u odavno ništa ne pitaju ne samo na nivou centrale partije, nego i u sopstvenom opštinskom odboru, saopšteno je iz Nove srpske demokratije (NSD) Nikšić.

Iz DPS-a je sinoć saopšteno da o katastrofalnom vođenju energetskog sektora od strane NSD ne govori samo DPS, već i resorni ministar, „pa pitajte njega je li to politikantska konstrukcija“, dodajući da „gdje god su kadrovi NSD-a zaposjeli fotelje, tu su zakoni, Ustav i drugi akti mrtvo slovo na papiru“.

„Vjerovatno stideći se sopstvenog nedostatka argumenata i pameti, a pod sveprisutnim okom njihovog gospodara iz sjenke, DPS Nikšić se sinoć u kasnim večernjim časovima ponovo obratio javnosti svojevrsnim žeton saopštenjem. Šta više, kadrovi koji iz Nikšića i dođu do Skupštine Crne Gore najčešće predstavljaju blijede i krhke kopije vašeg i dalje postojanog, ali odavno već potrošenog šefa Mila Đukanovića. Da stvar po vas bude gora, sam predsjednik vaše partije, ako ga uopšte možemo i nazvati na taj način, na svaki način pokušava da oponaša neki mutirani miks Đukanovića i Markovića, vjerovatno u želji da mu sve karte i u budućnosti budu otvorene“, navodi se u saopštenju NSD-a.

Iz te partije su kazali da znaju da DPS-u „beskrajno smeta Beograd, ali dok mi o tamošnjim kriminalnim klanovima ne znamo ništa, u potpunosti razumijemo da vi kao političko krilo kriminalne organizacije imate širok spektar znanja o funkcionisanju istih“.

„U svakom slučaju nije niko iz DPS-a praćen od strane kriminalnih klanova u susret lokalnim izborima u Nikšiću, nego naš nosilac liste i naši aktivisti koji su se nalazili u permanentnoj životnoj opasnosti. Vidjeli smo i da su vođe iz Kavačkog klana, a koje su bliske vašoj partiji pravile i postizborne kombinatorike da bi na kraju razočarano zaključile kako će Demokrate u Nikšiću da idu sa Markom Kovačevićem. U prethodnim saopštenjima smo bili veoma precizni – EPCG za vrijeme DPS-a nije izgradila niti jedan elektroenergetski objekat od državnog i društvenog interesa, već je samo gradila bogatstvo tajkuna u vidu povlašćenih proizvođača. DPS se hvali pljačkom građana i dobro je da priznaju da su povlašćeni proizvođači njihov ponos u energetskom sektoru. Građani su tim povlašćenim proizvođačima (odnosno pojedincima iz vrha DPS-a), što preko EPCG, što preko računa kroz DPS-OIE stavke dali gotovo 300 miliona eura. Ti režimski proizvođači su kasnije dobili mogućnost da tu električnu energiju prodaju tri puta skuplje nego što su je prodavali drugi i nego što je EPCG mogla da kupi“, piše u saopštenju.

Dodali su da ostaje nejasno zašto opštinski odbor DPS Nikšić „tako zdušno brani ove pojedince, jer čak i kroz te gotovo kriminalne radnje, korist nisu imali ostali članovi te partije, ali pretpostavljamo da se familija Mila Đukanovića mora braniti do poslednjeg saopštenja“.

„Kada su u pitanju njihove prazne priče o zapošljavanjima članova porodica i prijatelja samo ćemo konstatovati – da smo se vodili njihovom logikom i politikom, te za naše članove porodica pravili „obnovljive izvore energije“ po modelu DPS-a, nikome od njih ni ne bi trebalo zaposlenje tokom života, jer bi na taj način ostvarili višemilionsko bogatstvo. Za razliku od vas, naši kadrovi na rukovodećim pozicijama u energetskom sektoru su omogućili da 4500 potrošača postanu proizvođači i da kod njih ugradimo 45000kWp. Mi smo učinili da od proizvodnje struje zarađuju građani, a ne mafija. Pametnom dosta. Preostaje da čekamo akciju SDT-a, jer ovakva odbrana DPS-a njihovih čelnih ljudi koji slove za povlašćene proizvođače jasno pokazuje ko je stvarni ideolog pljačkanja naroda“, ističu iz NSD-a.

„Znamo da su pipci kriminalne hobotnice dugački i vidimo da su preko Vesne Simović-Zvicer duboko pušteni i u nelegalni Sindikat Željezare upravo kroz vašu parapolitičku partijsku ćeliju i sada ti ilegalci traže da se oni koji su spasili radnike da ne završe na ulici izvine radnicima zato što nisu ostali bez posla. Pojedinci iz sindikata izgleda još mnogo toga duguju kriminalcima iz DPS, pa kada su ih te strukture ponovo aktivirale sada im odjednom smeta NSD, a ne DPS za koji su i ranije pravili spiskove. Ovom prilikom molimo poštene članove sindikata koji nemaju veze sa mafijom da ne uzimaju učešće u ovoj akciji kriminalnih struktura. Na samom kraju, kao što to vaš omiljeni predsjednik Opštine Marko Kovačević jednom reče drugim povodom u narodnom domu Crne Gore – na predstojećim lokalnim izborima zakucaćemo poslednji ekser u kovčeg političkog postojanja DPS-a u Nikšiću“, zaključuje se u saopštenju.

Foto: NSD

NIKŠIĆ PROGNOZA