NSD Nikšić DPS-u: Stanje je apokaliptično samo u glavama vaših funkcionera

Iz Odbora Nove srpske demokratije (NSD) Nikšić reagovali su na saopštenje nikšićkog DPS-a koji je kritikovao rasvjetu u gradu koja,kako su naveli, ponovo ne radi.

“Apokaliptično stanje je samo u DPS i glavama njihovih funkcionera koji su svjesni da se nikad više neće naći na pozicijama odlučivanja u Nikšiću. Isto važi i za Crnu Goru u kojoj bi voljeli da se i dalje sudska grana vlasti i tužilaštvo nalaze pod njihovom kontrolom i da oni diktiraju kako bi trebalo da postupaju”, poručuju iz NSD-a Nikšić.

Ističu da se ipak tužilaštvo treba da se pozabavi time zašto je Opština Nikšić platila osam miliona evra za štetu građanima Vira za koju je bila “odgovorna privatna firma koju drže rođaci Mila Đukanovića a iza koje je i stajao sami Milo Đukanović koji je naredio da se tadašnja šteta isplati iz budžeta opštine a da je ne plate oni koji su za istu odgovorni”.

“ U odnosu na to smiješno je kritikovati ugovor o efikasnom korišćenju energije u kom se iz ostvarenih ušteda električne energije finansira jedan od najboljih projekata u istoriji Nikšića koji predstavlja najbolje prakse iz EU i koji je pohvaljen čak i od predsjednice Slovenije koja je prva od zemalja regiona ušla u EU. Projekat u kom je Opština Nikšić u toku samog izvođenja ostvarila pasivnu zaradu od preko pola miliona evra a nakon isteka garantnog perioda imaće još preko dva miliona evra pasivne zarade. Građani nisu platili devet i po miliona već će ih Opština kroz smanjenu potrošnju električne energije u narednih 18 godina uštedjeti i kroz njih platiti ovu investiciju. A osam miliona koje je Opština u vrijeme DPS platila za štetu koji je nanio drugi ne mogu se nikada nadoknaditi”, navode u saopštenju.

Podsjetili su DPS da je, kako navode, smetlište Mislov do koje su imostavili kao ekološku tempiranu bombu “bilo slika njihove vladavine ovim gradom”.

“Znamo da im teško pada što se to sanira i što tako nešto više nikada neće postojati u našem gradu.  

Problem pasa lutalica se rešava sa novim azilom za pse većeg kapaciteta koji je u izgradnji i treba uskoro da bude završen. Znamo da im i to teško pada jer oni taj problem nisu umjeli decenijama da riješe. Za problem sa kravama ne može biti odgovorna lokalna samouprava i tu je urađeno sve ono što je bila zakonska obaveza opštine. Takođe za ono što rade neodgovorni pojedinci koji su istovarali đubrivo gdje ne treba ne može biti odgovorna lokalna samouprava ali je ona adekvatno procesuirala onoga ko je za to odgovoran. Problema će uvijek biti ali se oni sada rešavaju za razliku od vremena kada je na vlasti bio DPS.Ostavite vi naše funkcionere na miru i ne docirajte tužilaštvu. Znamo da ovim pritiscima u javnosti i tajnim djelovanje prema tužiocima i sudijama na koje još uvijek imate uticaj preko mafijaških klanova pokušavate da spriječite razvoj Nikšića i Crne Gore ali vam to neće uspjeti”, navedeno je u saopštenju u kojem NSD Nikšić poziva nadležne organe da “ da otkriju mrežu uticaja DPS i njihove mafije na sudstvo i tužilaštvo u Crnoj Gori koje vjerovatno u dobrom dijelu i dalje drže pod svojim, istina sve manjim uticajem”.

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

NAJNOVIJE

NIKŠIĆ PROGNOZA