NSD Budva – Jaz: Budva žrtva međusobnih primitivnih sukoba

Mjesni odbor Nove srpske demokratije(NSD) – Jaz već duže vrijeme, od samog završetka prethodnog izbornog ciklusa je u komunikaciji sa građanima, našim rođacima i prijateljima iz Grblja, u namjeri da damo što veći doprinos da naše mjesto i čitav grad budu bolji, bogatiji i ljepši, saopštili su iz ove partije.

Oni su, kako kažu, ponosni na rezultate koje su ostvarili u Grblju.

“Pokazalo se da su naše komšije prepoznale iskrenu namjeru nas da bez obzira na ime i prezime, porijeklo i godine svako dobije jednaku i pravu šansu za napredak. Najljepše što imamo danas je upravo proizvod spoja različitih običaja, kultura i ideja i to moramo njegovati kao nešto najvrednije u budućnosti”, poručuju iz NSD Budva.

Oni su dodali da smatraju svi na Jazu da je Budva na prekretnici, kao i mnogo puta u prošlosti.

“Naš grad, mali kakav jeste, samo potpuno ujedinjen i pozitivno usmjeren ima dovoljno snage da bude brži i jači od konkurencije”, kazali su oni.

Kao što Grbalj, kao prigradsko naselje za nekoliko najlepših gradova Boke, kako ističu, ima kapacitet da bude najbogatije mjesto primorja tako slične atribute imaju i Paštrovska gora, brdski pojas Maina iznad Budve i cjelokupni Brajići, sa Kosmačem kao svojim draguljem.

“Svjedoci smo da je Budva, kao istinska metropola, već neko vrijeme žrtva međusobnih primitivnih sukoba, svađa i uvreda i danas je stanje postalo takvo da se tome više ne vidi granica. Umjesto jedinstva i solidarnosti, kojima isključivo možemo stvoriti bolju budućnost mi jedni druge vrijeđamo i ponižavamo na način koji nije dostojan čovjeka, sugrađana, kolega i komšija”, navodi se u saopštenju ove partije.

U Mjesnom odboru NSD-a žele Jaz samo ako je otvoren za sve građane Crne Gore, bez obzira na to da li su ljudi porijeklom iz Grblja ili dolaze iz Berana, Bijelog Polja, Nikšića ili bilo kog dijela Crne Gore i Boke jer naši životi su naša zajednička i neraskidiva priča.

“Takav je i naš mjesni odbor i takav mora ostati, jer je to amanet naših predaka i zalog koji ostavljamo našim potomcima! Znajući ovo pozivamo našeg predsjednika Odbora Mladena Mikijelja da bez odlaganja stupi u još bolju komunikaciju sa Jasnom Dokić, koja je potpredsjednica svih građana Budve. Došli smo do krajnjih granica, dosta je podjela, uvreda, napada i neprimjerenog ponašanja”, poručili su.

Mjesni odbor Nove srpske demokratije Jaz, poziva sve građane Budve a naročito Grblja i Jaza da se lično uključe u kampanju i svojim radom i primjerom poprave svoje mjesto i čitav grad.

“Opštinski odbor Nove srpske demokratije i čitava naša koalicija imaju sjajne mlade ljude koji su školovani, časni i inteligentni, spremni da preuzmu odgovornost kako bi iznijeli investicione aktivnosti kao što su šetališta, zaobilaznica, škole, vrtić, obnova tvrđava, izgradnja parkova, koje očekujemo najkasnije u naredne četiri godine. Već duže vrijeme, nažalost, budvanska politička scena je postala kao rimska arena u kojoj se pokitičari i javne ličnosti međusobno, gotovo divljački napadaju. Malo ko razmišlja ili čeka kako će se i šta će se reći ili kako će postupiti”, kazali su iz NSD Budva.

Poštovanje, integritet, moral i čojstvo su, kako ističu, sasvim pogaženi i to je javni diskurs koji traje predugo.

“Partija nam je često ispred sopstvenog imena i prezimena, a politika iznad familije i kućnog vaspitanja. Pomirenja, jedinstva i napretka nema ako se ne pojača razgovor našeg predsjednika Mladena Mikijelja i svih iz našeg opštinskog i mjesnih odbora sa građanima, prijateljima i komšijama, u Grblju i u čitavoj Budvi. Poruka takvih razgovora mora da bude jasna – Budva je otvoreni grad koji će budućnost imati samo ako se svi, ne dijeleći se na naše i njihove, za to budemo borili i na tome budemo svakodnevno radili”, kazali su iz Mjesnog odbora Nove srpske demokratije – Jaz.

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA