Nimanbegu: Jedina stvar koja se danas prekida je izdaja, zavist, ljubomora, zloba, žudnja za vlašću i položajima

Novoizabrani predsjednik Opštine Ulcinj, lider Force Genci Nimanbgu, saopštio je da će predano raditi na razvoju opštine.

„Garantujem da će ovo biti zajednički mandat. Mandat koji će cijenti svakog partnera, člana ove koalicije. Vremenski mandat ove dužnosti nije potpun ali je stabilan. To je stabilan i transparentan mandat. Jedina stvar koja se danas prekida je izdaja, zavist, ljubomora, zloba, žudnja za vlašću i položajima. Ovi principi i osobine zasluživali su da budu u opoziciji. Mi se ne plašimo nijedne opozicije ali ove osobine su opozicija Ulcinju i njegovom razvoju. Ruku saradnje pružićemo svima. Cijela naša posvećenost tokom ovog mandata biće za razvoj i prosperitet opštine Ulcinj“, rekao je Nimanbegu u obraćanju nakon što je izabran.

Nimanbegua je za predsjednika Opštine izabralo 20 odbornika nove većine u Skupštini opštine (SO) Ulcinj nakon što je njih 20 smijenilo Omera Bajraktarija iz Građanskog pokreta URA.

Rasprava o smjeni Bajraktarija počela je juče u 18 časova, a nakon nekoliko sati neko navodno bacio suzavac u salu. Nakon toga je nestala i struja, odbornici su napustili salu SO, a stigli su i policija i ambulantna kola.

Niko nije povrijeđen.

Iz policije koja je uzela izjave od odbornika nijesu se zvanično oglasili.

Nakon što je struja došla, sjednica je nastavljena.

Rukovodilac osnovnog državnog tužilaštva u Ulcinju, Denis Zvrko kazao je sinoć „Vijestima“ da službenici policije utvrđuju da li je u sali SO bačen suzavac, biber sprej ili neka druga supstanca.

On je Vijestima potvrdio da je povodom incidenta tužilaštvo pokrenulo izviđaj.

„Tužilaštvo je dalo nalog policiji da prikupi obavještenja od svih lica koja su bila u sali, da izuzmu snimke sa video nadzora u sali SO ako ih ima ali i od TV ekipa koje su snimale sjednice“, kazao je Zvrko „Vijestima“.

Iz Osnovnog državnog tužilaštva u Ulcinju jutros su saopštili da prilikom pregleda prostorija u kojoj se održavala sjednica Skupštine opštine (SO) Ulcinj nisu pronađeni tragovi koji ukazuju da je kritičnom prilikom korišćen suzavac.

Bajraktari je smijenjen glasovima nove većine koju čine Forca Demokratska partija, Demokratski savez, Demokratska partija socijalista (DPS), Socijaldemokratska partija (SDP), Socijaldemokrate (SD) i Bošnjačka stranka (BS).

On je za danas najavio konferenciju za medije u svom kabinetu.

foto: Screenshot Youtube

NIKŠIĆ PROGNOZA