Nikolić: Spajić popustio pred ucjenom Kneževića i zaustavio evropski put Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić i zvanično je zaustavio put Crne Gore ka EU nakon što je popustio pred ucjenom koju je pred njega stavio Milan Knežević, a koja se odnosi na potpisivanje Rezolucije o genocidu u Jasenovcu, saopštio je Miloš Nikolić, portparol Demokratske partije socijalista Crne Gore.

“Simbolično, novo poniženje Crne Gore dolazi u susret proslavi dana obnove njene nezavisnosti protiv koje su se borili upravo oni koji premijera tretiraju kao bezvrijednu krpu i sprdaju se sa njim po regionalnim medijima kako su uspjeli da ga – prijateljski ubijede”, navodi Nikolić.

On kaže da je jasno zašto Spajić pristaje na ultimatume i ucjene Kneževića i ostalih predstavnika, kako ističe, proruskih snaga u Crnoj Gori.

“Oni kroz njegovu vladu nastavljaju da služe interesima svojih finansijera. Spajiću je bitno samo da zadrži vlast i izbjegne odgovornost za sve ono što se dešava u njegovom mandatu, a čemu svjedočimo svakodnevno. DPS je od starta tvrdila da je na vlast došla antievropska većina, u kojoj DF diktira strateške pravce razvoja Crne Gore. Tada smo rekli i to da će Spajić prije ili kasnije morati da se odluči, jer ne možete u isto vrijeme preuzimati evropske vrijednosti, a onda ih sa druge strane negirati. Taj dan je došao i Spajić se umjesto za EU odlučio za jačanje saveza sa DF-om“, zaključio je Nikolić.

Foto: DPS

NIKŠIĆ PROGNOZA