Nikolić: Prekršeni Ustav i Poslovnik, još nije dostavljen prijedlog nove strukture vlade

Parlamentarna većina odlučila je na današnjoj sjednici Kolegijuma predsjednika Skupštine da u susret sjutrašnjoj sjednici prekrši Ustav i Poslovnik, organizujući raspravu o izboru vlade u okviru tačke izbori i imenovanja sa ograničenjem u trajanju rasprave od tri sata, a da poslanicima još uvijek nije dostavljen prijedlog nove strukture vlade, niti imena kandidata za ministre, saopštio je šef Kluba poslanika Demokratske partije soscijalista (DPS) Andrija Nikolić.

“Predstavnici vlasti kojima su puna usta vladavine prava, planirali su da sjutra biraju ministre u ministarstvima koja još uvijek ne postoje. Pored toga što od apostolske vlade od 12 ministarstava idemo prema najbrojnijoj vladi u Evropi, to istovremeno znači da nijesu ispunjeni procesni uslovi, da takozvana “rekonstrukcija Vlade”, može da se obavi u okviru tačke izbori i imenovanja, jer formiranje novih ministarstava podrazumijeva promjenu strukture vlade, za koju su predviđene jasno utvrđene procedure”, naveo je Nikolić.

Kako je dodao, Poslovnikom Skupštine Crne Gore precizno je definisano da prijedlog promjene u sastavu vlade i razrješenja funkcionera moraju biti dostavljeni poslanicima najkasnije tri dana prije dana određenog za održavanje sjednice, što nije učinjeno.

“Doživljaj parlamentarne većine o vladavini prava važi onoliko koliko se to podudara sa njihovim političkim interesom. Koga briga za zakone, Ustav, Poslovnik Skupštine Crne Gore, principe i vrijednosti. Važnija je Olimpijada od Ustava i Poslovnika. Ali, ničija nije gorela do zore”, zaključio je Nikolić.

Foto: DPS

NIKŠIĆ PROGNOZA