Nikolić: Novi tunel simbolično potvrdio rasulo u sektoru bezbjednosti nakon 30. avgusta

Demokratska partija socijalista (DPS) izražava duboku zabrinutost zbog alarmantnog stanja u sektoru bezbjednosti u Crnoj Gori nakon 30. avgusta, poručio je portparol DPS-a Miloš Nikolić.

„Novi tunel koji je iskopan i kroz koji je izvršena pljačka optike i otuđeno 250 skupocjenih naočara, još jednom je – nakon slučaja kopanja tunela prije dva mjeseca kada je obijen depo Višeg suda, simbolično potvrdilo rasulo koje vlada i nedostatak odgovornosti u sektoru bezbjednosti“, kazao je Nikolić.

Ova serija incidenata, koja je izazvala veliku pažnju javnosti, prema njegovim riječima, jasno pokazuje da su neodgovornost i politička nestabilnost postali ozbiljni izazovi sa kojima se suočava Crna Gora.

„Smatramo da je za ove slučajeve odgovornost prije svega na GP URA i njenom lideru Dritanu Abazoviću, koji su svojim šarlatanstvom i lošom namjerom doprinijeli opštoj političkoj nestabilnosti u zemlji“, ističe Nikolić.

On dodaje da je sektor bezbjednosti vitalni stub svake države, a njegova efikasnost i integritet su od suštinskog značaja za očuvanje vladavine prava i zaštitu građana.

„DPS poziva nadležne organe da hitno preduzmu sve neophodne korake kako bi se utvrdila odgovornost za ove slučajeve i osigurala nezavisnost i integritet sektora bezbjednosti. U suprotnom izbušeni sektor bezbjednosti u stanju u kakvom se trenutno nalazi samo će nastaviti da proizvodi nove rupe koje će završavati i potencijalno tragičnim događajima“, stoji u pozivu DPS-a.

Foto: DPS

NIKŠIĆ PROGNOZA