Nikolić: Tražimo da se sazna ima li Mandić dvojno državljanstvo

Predsjednik poslaničkog kluba DPS-a Andrija Nikolić nakon izglasavanja Andrije Mandića za predsjednika Skupštine Crne gore kazao je da je više nego jasno da je u pitanju crni dan za crnogorski parlamentarizam i moralno i političko posrnuće Crne Gore. Danas je, kako je kazao, i formalno podržana četnička idelogija glasovima tri petine parlamenta.

„Tužan dan za crnogorski parlamentarizam. Posrnuće parlamentarnog života. Danas je i formalno četništvo postalo državna ideologija. Ova sramota nakon 82 godine od antifašističkog ustanka govori da živimo stvarnost u kojoj građanske stranke uče mlade naraštaje kako da peru biografije četništva. Albanske partije našle su rezon i interes da podrže četničkog vojvodu za predsjednika Skupštine“, kazao je Nikolić.

Kako je dodao, Mandić nijednom nije prekinuo ćutanje zvaničnih organa na upit o dvojnom državljanstvu.

„Da saznamo da li na čelu parlamenta imamo nekog ko ne ne može biti na čeku parlamenta, već ni poslanik. Insistiraćemo tokom poslaničke rasprave na tome. Danas je težak dan za crnogorski parlamentarizam i za poštovanje procedura. Nismo dobili tretman da poslanici mogu da saopšte svoje viđenje. Kolegijum je restriktivno ograničio prava poslanika i jasno je da su htjeli da pobjegnu od rasprave. Bilo im je neugodno. Vuk je obukao odijelo ovce“, kazao je Nikolić.

DSP će kako je poručio, istrajno i uporno nastaviti borbu za multietničku Crnu Goru.

„Pred nama je izbor vlade i novo kršenje zakona. Ona treba da se obavi na Cetinju, da se tamo polože računi. Da se vidi da li su ocjene opozicije za predsjednika parlamenta utemeljene. Vidjećemo šta će nam donijeti sjednica o Vladi. Želi se prekršiti zakon i procedura i umjesto na Cetinju da se po ubrzanom postupku održi u Podgorici“, kazao je Nikolić.

Foto: TVCG

NIKŠIĆ PROGNOZA