Nikola Milović nosilac liste DPS-a “Budva može bolje!”

Na predstojećim lokalnim izborima koji će 26. maja biti održani u Budvi Demokratska partija socijalista nastupiće sa listom kandidata za odbornike u lokalnom parlamentu pod nazivom “Budva može bolje!”, koja će biti predvođena prof. dr Nikolom Milovićem, saopšteno je iz ove partije.

“Uvjereni smo da će odbornička lista “Budva može bolje!” odnijeti ubjedljivu pobjedu na predstojećim lokalnim izborima u Budvi, čime će se konačno stati na kraj anarhiji i haosu u našem gradu, jer je evidentno da je došlo vrijeme za promjene koje će donijeti razvoj i prosperitet nakon stagnacije koja traje još od 2016. godine”, ističe Opštinski odbor DPS Budva.

Prof. dr Nikola Milović rođen je 1980. godine. Osnovnu i srednju školu završio je u Budvi, gdje i danas živi. Diplomirao je 2003. godine na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore.

Zvanje magistra ekonomskih nauka stekao je četiri godine kasnije na Univerzitetu u Beogradu.

Doktorirao je u aprilu 2011. godine, a danas je redovni profesor Ekonomskog fakulteta – Univerziteta Crne Gore, za oblast Ekonomska analiza i politika.

Predavač je na predmetima Nacionalna ekonomija, Ekonomija Evropske unije, Zajedničko tržište i politika konkurencije EU.

Član je Centra za doktorske studije Univerziteta Crne Gore, i rukovodilac katedre za Ekonomsku analizu i politiku Ekonomskog fakulteta. U periodu 2016 – 2022. godine, u dva mandata je obavljao funkciju Dekana Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore.

Oženjen je, i otac dvoje djece.

Foto: DPS

NIKŠIĆ PROGNOZA