Nikčević: Pod hitno smijeniti Marka Kovačevića

Iz Opštinskog odbora Crnogorske evropske partije Nikšić saopštili su da izražavaju duboku zabrinutost i protest povodom nedavnih javnih nastupa predsjednika Opštine Nikšić, Marka Kovačevića.

„Smatramo da su izjave i postupci predsjednika Kovačevića u suprotnosti sa temeljnim vrijednostima koje Crnogorska evropska partija zagovara i koje su osnova našeg političkog programa i Manifesta“, poručio je predsjednik OO CEP Željko Nikčević.

„Naš Manifest, utvrđen na osnivačkom kongresu 25. novembra 2023. godine, jasno definiše Crnu Goru kao domovinu svih njenih građana, zasnovanu na principima sekularizma, demokratije i evropskih integracija. Kao partija koja se zalaže za očuvanje nezavisnosti i suvereniteta Crne Gore, osnaživanje njenog međunarodnog ugleda, te punopravno članstvo u NATO i Evropskoj uniji, ne možemo ostati nijemi na izjave koje ugrožavaju ove vrijednosti“, kazao je Nikčević.

Prema njegovim riječima, Kovačević svojim javnim nastupima pokazuje neprihvatljivo ponašanje koje podriva principe sekularne i građanske države, „što je u potpunoj suprotnosti sa našim ciljevima. Njegove izjave i postupci ne samo da narušavaju ugled Opštine Nikšić, već i cijele Crne Gore kao zemlje koja teži evropskim integracijama i očuvanju demokratskih standarda.“

„Crnogorska evropska partija odlučno stoji protiv bilo kakvih oblika nacionalizma, klero-nacional-šovinizma i retrogradnih procesa koji razaraju temeljne vrijednosti našeg društva. Naša misija je da organizovanim i političkim djelovanjem zaštitimo i učvrstimo nezavisnost i suverenitet Crne Gore, te osiguramo stabilnu budućnost za sve njene građane“, poručuje Nikčević.

On je pozvao sve građane Nikšića i Crne Gore „da se pridruže našem nastojanju za pravedno društvo koje poštuje prava i slobode svih svojih građana, bez obzira na njihovu nacionalnu, vjersku ili kulturnu pripadnost. Uvjereni smo da zajedničkim snagama možemo zaustaviti negativne procese i izgraditi bolju budućnost za našu domovinu.“

„Na osnovu svega treba, pod hitno, smijeniti Marka Kovačevića sa postojeće funkcije, kako ne bi vrijeđao sve građane Nikšića. Za nas je država Crna Gora domovina, a ne imovina“, zaključuje Nikčević.

Foto: CEP

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA