Nikčević: Kovačevićevo ponašanje narušava ugled Nikšića

Predsjednik Opštinskog odbora Crnogorske evropske partije (CEP) Nikšić Željko Nikčević istakao je da su razočarani i zabrinuti zbog javnih nastupa predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića.

„Smatramo da ovakvo ponašanje, ne samo da ne dolikuje funkciji koju obavlja, već i ozbiljno narušava ugleda našega grada i povrjeđuje osjećanja ,mnogih naših sugrađanki i sugrađana“,naveo je Nikčević u saopštenju.

Nikčević dalje podsjeća, kako kaže, na Kovačevićevo neprimjereno ponašanje tokom tokom intoniranja državne himne Crne Gore, i na njegovu nedavnu izjavu tokom govora na Grahovcu.

„Predsjednik opštine je javno iznio uvredljive komentare prema Turcima. On je time povrijedio mnoge građane koji se identifikuju kao Crnogorci i ponose se multietničkom i multikulturalnom tradicijom naše države. Ovakvi komentari su neprihvatljivi u našem građanskom društvu koje teži očuvanju i poštvanju različitih nacionalnih vrijednosti.Nikšić je grad sa bogatom istorijom, poznat po svojoj otvorenosti, gostoprimstvu i poštovanju različitosti. Ponašanje predsjednika opštine je u suprotnosti sa ovim vrijednostima i ne odražava stav većine građana Nikšića.Pozivamo sve relevantne institucije, političke predstavnike i medije da osude ovakvo ponašanje i preduzmu odgovarajuće mjere kako bi se osiguralo da se ovakvi incidenti više ne ponavljaju.Naš grad zaslužuje lidera koji će svojim primjerom pokazivati poštovanje prema svim građanima i raditi na očuvanju i unaprjeđenju naših zajedničkih vrijednosti. Uvjereni smo da je Nikšić sposoban za bolje. Svi zajedno moramo raditi na tome da naš grad bude mjesto gdje se poštuju prava i dostojanstvo svakog pojedinca“,naglasio je Nikčević.

foto:CEP

Prijava
Obavijesti o
1 komentar
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

,,Ne održava stav većine građana Nikšića“,nego čiji ,oni su ga izabrali a samim tim i narušili ugled Nikšića.
Na žalost ali to je Nikšić danas.

NIKŠIĆ PROGNOZA