„Nepoznavanjem protokola i amaterizmom, Milatovićev kabinet bruka Crnu Goru“

Neiskustvo Milatovićevog kabineta, nestručnost njegovih savjetnika i njihovo nepoznavanje protokola i bezbjednosnih normi, poprima sve veće razmjere i bruka Crnu Goru po svijetu, kazao je poslanik DPS-a Oskar Huter.

„Po riječima predśednika Srbije, amaterizam koji vlada u Milatovićevom kabinetu prijetio je da ugrozi i bezbjednost ukrajinskog predśednika Zelenskog. U trenutku kada se informacija o prisustvu najvišeg ukrajinskog zvaničnika držala u tajnosti, Milatovićev kabinet je gotovo neđelju dana prije susreta izdao saopštenje i tako čitavom svijetu otkrio đe i kad će se ukrajinski predśednik, inače osoba veoma ugrožene bezbjednosti, pojaviti“, naveo je Huter.

Kako kaže, „takvom amaterizmu se narugao čak i Aleksandar Vučić“.

„Iako je Milatović prema njemu uviđavan i pokazuje bojazan čak i da reaguje na neprimjerene i prijeteće izjave koje stižu iz redova Vučićeve partije“, kaže Huter.

Očekuju, navodi, da se Milatovićev kabinet izjasni povodom ovog „protokolarnog i bezbjednosnog skandala“.

„Nažalost nije im prvi po redu, za ovo kratko vrijeme prisustvovali smo raznim gafovima iz te institucije, ali ovaj posljednji od Crne Gore pravi neozbiljnu državu koja ne poštuje osnovne bezbjednosne preporuke i dovodi u pitanje život predśednika druge države“, zaključio je Huter.

NIKŠIĆ PROGNOZA