„Neophodno uspostavljanje stabilnih političkih prilika“

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je danas šeficu Delagacije EU u Crnoj Gori ambasadorku Oanu Kristinu Popu i zahvalio na izuzetnoj saradnji u prethodnom periodu i velikom doprinosu iznalaženju rješenja za izlazak iz najtežih i najzahtjevnijih problema u zemlji, koji su prijetili institucionalnom paralizom.

„Visoko je ocijenio posvećenost ambasadorke Pope rješavanju unutrašnjih izazova kroz podršku dobroj komunikaciji sa Briselom, pravilnoj percepciji, i razgovoru sa svim stranama, što je posebno bilo izazovno u kompleksnom političkom ambijentu i vrijedno je poštovanja. Podsjetio je da su u posjeti Crnoj Gori u tom periodu bili najviši zvaničnici EU, Šarl Mišel, Ursula fon der Lajen i Žozep Borelj, čime je Evropa bez obzira na teška  iskušenja pokazala spremnost na partnerstvo sa Crnom Gorom i ZB“ navodi se u saopštenju Predsjednika Crne Gore.

Kako se dodaje, Popa je uz ličnu, prenijela i poruku zahvalnosti zvaničnika u Briselu za saradnju sa Đukanovićem tokom proteklih godina.

„Uz saglasnost o važnom pokazatelju koje su imale posjete Crnoj Gori na visokom nivou, istakla je jednako znakovitim učešća predsjednika Đukanovića na brojnim sastancima i forumima u formatu lidera Zapadnog Balkana koji su se odvijali u organizaciji EU, što se u Briselu izuzetno cijeni i tokom kojih je zajedno urađen dobar posao“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su Đukanović i Popa  u kontekstu integracije Crne Gore u EU i očekivanja ponovo ukazali na neophodnost uspostavljanja stabilnih političkih prilika i funkcionalnih institucija kao nužnog uslova za dalje reforme, iskorake u vladavini prava bez čega neće biti napretka u integracionom procesu i pouzdanog puta Crne Gore ka evropskoj budućnosti.

Izvor: RTCG

Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

NIKŠIĆ PROGNOZA