Nenezić: Značaj monitoring misije izuzetno važan za sve jedinice lokalne samouprave

Značaj monitoring misije izuzetno važan za sve jedinice lokalne samouprave u Crnoj Gori jer on generalno doprinosi zaštiti prava lokalnih samouprava koja su garantovana Evropskom poveljom o lokalnoj samoupravi, kazao je danas predsjednik Skupštine Opštine Bar Branislav Nenezić.

Kako je saopšteno, Nenezić je danas u okviru projekta „Congress monitoring visit to Montenegro“ održao radni sastanak sa delegacijom Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope.

Delegaciju Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope činilu su – Mr Cemal Bas-član Monitoring komiteta iz Turske, Soren Schumacher član Monitoring komiteta iz Njemačke, Mr Jens Woelk kao član Grupe nezavisnih stručnjaka Evropske povelje o lokalnoj samoupravi i Svitlana Pereverten kao sekretar Monitoring komiteta.

“Konstatovano je da je značaj monitoring misije izuzetno važan za sve jedinice lokalne samouprave u Crnoj Gori jer on generalno doprinosi zaštiti prava lokalnih samouprava koja su garantovana Evropskom poveljom o lokalnoj samoupravi”, kazao je Nenezić.

Tokom razgovora, kako se navodi u saopštenju, istaknuti su aktuelni problemi kojima je potrebno posvetiti se prilježnije u narednom periodu kako bi se u većoj mjeri ostvarila bolja pozicija lokalnih samouprava sa posebnim akcentom u oblastima finansiranja opština i procesima konsultacija sa opštinama u cilju kreiranja kvalitetnih javnih politika.

Foto: Skupština Opština Bar

NIKŠIĆ PROGNOZA