Nenezić Spajiću i Milatoviću: Reagujte na Vučićeve uvrede, makar službeno ako karaktera nemate

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Branislav Nenezić pozvao je danas predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića i premijera Milojka Spajića da kako je kazao reaguju na uvrede predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Reagujte na Vučićeve uvrede, makar službeno ako karaktera nemate“, istakao je Nenezić, a saopšteno je iz SD.

„Podsjećamo premijera Milojka Spajića i predsjednika države Jakova Milatovića da imaju Ustavne obaveze, da ako oni lično nemaju karakter da brane dignitet Crne Gore i Crnogoraca da to moraju uraditi po službenoj dužnosti. Znamo da nije lako kada uvrede dolaze od njhovog političkog gazde, ali objasnite svom gazdi da Crna Gora u svojoj slavnoj istoriji nikada nikome nije ništa otela, a svoje unutrašnje probleme oko toga da li se nešto otima ili je nesto prodato zadrži za sebe i objasni prije svega svom narodu“, napisao je Nenezić na društvenoj mreži Iks.

Vučić je na današnjoj pres konferenciji saopštio da je ministarka evropskih poslova Crne Gore Maida Gorčević „sva ustreptala“, a da je poslanica Demokratske narodne partije (DNP) Maja Vukićević „časna žena“.

Vučić je to kazao pošto je Gorčević ranije danas u Prištini izjavila da će Podgorica podržati ulazak Kosova u Savjet Evrope kada o tome bude odlučivao Komitet ministara te organizacije.

„Vidio sam danas i ovu ministarku iz Crne Gore, koja je sva ustreptala, kako se zove, Gorčević. Sram ih bilo sve zajedno. Pošto oni misle da imaju pravo i da je normalno da se hvale time kako nam otimaju teritoriju i kako imaju pravo da se tako bahato ponašaju ne bi li se izvinili Amerikancima ili nekome što je jedna časna žena u Savjetu Evrope, Maja Vukićević glasala protiv njihovog prijema, pa sad otišli brže bolje u Prištinu da im se izvinjavaju naglavačke itd“, rekao je Vučić na konferenciji za medije.

Foto: SD

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA