Nenezić: O budućnosti grada Bara odlučivaće građani

Očigledno je da ukoliko Vlada prihvati kontroverzni projekat ne radi u interesu građana, a vrijeme će pokazati u čijem interesu radi, saopštio je poslanik Socijaldemokrata Crne Gore (SD) i predsjednik Skupštine opštine Bar Branislav Nenezić, komentarišući informaciju da Vlada odlučuje o LNG terminalu tek nakon ekološke studije.

On je istakao da o budućnosti Bara treba da odlučuju građani, koji zaslužuju odgovore na brojna pitanja i kojih se u konačnom najviše tiče ovaj projekat.   

– Pored studije o uticaju na životnu sredinu, jednako je važno uraditi studiju isplativosti ovakvog projekta. S obzirom na činjenicu koliko bi izgradnja koštala, da Crna Gora nema izgrađen gasovod i gas dopremljen u Luku Bar ne bi mogla da koristi, te da li građanima Crne Gore treba još jedno kreditno zaduženje od milijardu eura. Gdje bi ukapljeni prirodni gas išao, kako i da li je sa stručnog stanovišta bezbjedno da ide prugom, nije pitanje koje treba da interesuje samo stanovnike Bara, već i cijele Crne Gore – kazao je Nenezić.

Nenezić je istakao da je Vlada koja namjerava izgradnju LNG terminala izgubila kredibilitet.

„Da li je LNG terminal u Baru “ponuđen” kao “slamka spasa” vladi koja je izgubila kredibilitet dešavanjima posljednjih nedjelja od strane EU zvaničnika koji su javno pokazali interes za ovaj projekat u tajnoj posjeti Luci Bar?

– Ono na šta se mora računati je da će ovdje zadnju riječ ipak dati građani Bara, dopadalo se to nekome ili ne – zaključio je Nenezić.

Foto: SD

NIKŠIĆ PROGNOZA