Nenezić: Feribota nema, a šteta dvostruka

U ime Kluba poslanika Socijaldemokrata poslanik Branislav Nenezić će na Premijerskom satu pitati predsjednika Vlade Milojka Spajića da li će Vlada i resorno ministarstvo učiniti napore za obnovu pomorske linije Bar-Bari u susret turističkoj sezoni i to kroz davanje pomenute linije na koncesiju ili kupovinom trajekta za pomenutu liniju i da li će se preispitati Odluka Skupštine akcionara “Barska plovidba AD” donijeta 27.06.2023. godine kojom se “Odobrava kupovina Ro-Ro/putničkog broda AF “Francesca” ?

“Nakon premijerskog sata konačno ćemo dobiti priliku da saznamo da li će nakon godinu dana, inertnošću ili svjesnim opstruiranjem od strane bivše Vlade prekinuta linija na relaciji Bar – Bari, biti obnovljena. To je suština pitanja koje sam postavio predsjedniku Vlade”, saopštio je Nenezić.

Takođe, on kaže da očekuje da sve nadležne institucije ispitaju proces donošenja odluke o kupovini famoznog, pola vijeka starog feribota Frančeska, kojom se potencijalno napravila šteta u iznosu većem od milion eura “Barskoj plovidbi”.

“Na kraju svega, feribota nema, linija ugašena, naplata manjinskih akcija u najavi, a konkurencija zadovoljno trlja ruke”, zaključio je Nenezić.

Foto: SD

NIKŠIĆ PROGNOZA