„Nekažnjivost Izraela za kršenje međunarodnih zakona ohrabruje ga da čini nove zločine“

Aktivisti Pokreta solidarnosti sa Palestinom razgovarali su sa poslanicima Demokratama o Rezoluciji osude zločina Izraela u Palestini. Kako je saopšteno iz Pokreta solidarnosti, aktivisti su predstavili poslanicima svoje aktivnosti, kao i peticiju o usvajanju Rezolucije o osudi zločina Izraela u Palestini.

Poslanici Demokrata Anđela Vojinović i Albin Ćeman izrazili su duboko saučešće i empatiju sa nevinim žrtvama, posebno ubijenih 14 hiljada djece, kao i katastrofalnim životnim uslovima Palestinaca.

Kako se navodi u saopštenju, Vojinović i Ćeman su izrazili očekivanje da će u što skorije vrijeme doći do prekida vatre u ratom zahvaćenom području, što bi, sa jedne strane, omogućilo UNWRA-i i drugim specijalizovanim agencijama i međunarodnim organizacijama da dopreme medicinsku opremu, hranu i drugu humanitarnu pomoć, ali i, sa druge strane, otvorilo prostor da diplomatija i mir nadvladaju municiju i rat.

U odnosu na Predlog rezolucije, Vojinovićeva i Ćeman su izarazili razumijevanje u dijelu njenog sadržaja i optimizam, ali će kako su kazali, definitivnu odluku poslanici Demokrata zajednički donijeti na sjednici Kluba, kada ova tema bude na dnevnom redu.

„Aktivisti Pokreta solidarnosti sa Palestinom podsjetili su na ignorisanje Rezolucije Savjeta bezbjednosti UN-a koja poziva na prekid vatre i privremenih mjera za sprječvanje genocida od strane Međunarodnog suda i naglasili da nekažnjivost Izraela za kršenje međunarodnih zakona i propisa samo ga dodatno hrabri da čini nove zločine i produbljuje već katastrofalnu humanitarnu situaciju i patnju sa kojom se suočavaju palestinski civili“, istakli su iz Pokreta solidarnosti. 

Foto: Pokret solidarnosti

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA