Nedović: Vlada transparentna, Bojanić Lalović: Kvalitet, pa datum popisa

Poslanica Pokreta Evropa sad (PES) Jelena Nedović kazala je da je Europol taj koji je dostavio Crnoj Gori potrebne informacije iz Skaj aplikacije i upravo ta saradnja je jako bitna za rješavanje naših unutrašnjih pitanja.

„Da nijesmo dobili informacije od Europola, ne bismo imali potrebne informacije iz kojih proizilaze sva ova hapšenja. Specijalno tužilaštvo radi svoj posao i nema potrebe da mi preuzimamo zasluge gospodina Vladimira Novovića i SDT-a. Ono što izvršna vlast treba da radi je da bude vjetar u leđa tužilašvu, a da policija i tužioci samostalno rade svoj posao“, kazala je Nedovićeva.

Nedović je istakla da vjeruje da je klupko počelo da se odmotava, te da je sramotno da je neko u našem sudskom sistemu kupovao presude.

„Ne bih komentarisala, već bih nadležne institucije pustila da rade svoj posao. Ako se to pokaže istinitim, očekujem hapšenja svih učesnika dog dogđaja“, istakla je u emisiji „Argumenti“.

Anđela Vojinović, poslanica Demokratske Crne Gore, istakla je da su posljednja hapšenja dokaz da više nema selektivnosti.

„Svako ko se ogriješio o zakon i uzeo nešto od države, nikada više neće biti iznad prava, bez obzira na poziciju“, kazala je za TVCG.

Zoja Bojanić Lalović iz Demokratske partije socijalista poručila je da svako, ko je to zaslužio, treba da odgovara pred zakonom, ali da treba „kreirati zdraviji ambijent u društvu i medijima dok ne ne utvrdi za šta je neko kriv“.

Po pitanju lažnih diploma, koje je aktuelizovano, ona je kazala da je zabrinjavajuće stanje, ali da raduje činjenica da se Ministarstvo prosvjete bavim tim pitanjima i da reakcija već postoji.

„Političari nemaju veze za hapšenjima“

Nedović je istakla da je jako bitno da shavtimo da istragu vodi tužilaštvo, policija hapsi, a da sa tim političari nemaju veze.

„Nivo bezbjednosti i razmjene podataka mora biti visok. I gospodin Novović dovoljno ljudi da bi sprovodio mjere i nadležnosti, nemaju čak ni posebnu, obezbijeđenu zgradu da bi mogli da rade“, poručila je poslanica PES-a.

Specijalni sud, čije je formiranje u najavi, dodaje Nedovićeva, isključivo bi se bavio visokom korupcijom i organizovanim kriminalom.

Vojinovićeva je dodala da je ministar unutrašnjih Danilo Šaranović već najavio povezivanje unutrašnjih sistema, kako bi se posao olakšao i omogućio pristup podacima.

Nedović: Vlada transparentna, Bojanić Lalović: Kvalitet, pa datum 

Bojanić Lalović je, na temu popisa, kazala da će za DPS to pitanje biti riješeno kada se njihovi svi zahtjevi ispoštuju.

„Datum održavanja je manje bitan od samog kvaliteta realizacije. Ukoliko bude sve rezalizovano u skladu sa sporazumom, za nas je to prihvaljivo. Ako ne, nećemo podržati proces“, navela je ona.

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA