„Ne pregovaramo o većini, od nas ne zavisi podrška“

Predsjednik Vlade i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović odgovarajući na pitanje hoće li ta stranka podržati izbor lidera Nove srpske demokratije Andrije Mandića za predsjednika parlamenta, kazao je da URA nije učestvovala u pregovorima za stvaranje nove većine i da od URE ne zavisi podrška Mandiću kada nijesu dio većine.

Abazović je istakao da od momenta kad se izabere nova vlada i skupštinska većina URA će biti opozicija.

„Mi ne učestvujemo u procesu, zašto bismo podržali kad nismo dio većine, ti koji stvaraju većinu i glasaju treba da odlučuju“, rekao je Abazović.

Abazović je kazao da mandatara Milojka Spajića treba pitati zašto se ne izjašnjava oko popisa stanovništva i da li će se on odložiti ili ne.

„Što se ove Vlade tiće ona je sa svim velikim pitanjima koja je imala u agendi završila. Mi popis možemo da sprovedemo, kao i svako teško pitanje koje smo sproveli u djelo“, kazao je on.

Hoće li da se sprovodi popis i u kojim opštinama, istakao je Abazović, nije više pitanje za njega.

Na pitanje da li Crna Gora podržava Izrael u sukobu sa Hamasom, Abazović je rekao da Vlada vodi principijelnu i poštenu politiku koja promoviše poštovanje ljudskih prava i sloboda svuda u svijetu.

„Vlada je donijela odluku da podrži civile u Palestini, uplati humanitarnu pomoć i mislim da će tokom ove nedjelje to biti realizovano. Suma neće biti prevelika, ali to je pokazatelj da ne ulazimo u arbitriranje u vezi sa velikim političkim situacijama, posebno ratnim, ali smo spremni da svima izađemo u susret“, kazao je Abazović odgovarajući na pitanja novinara. 

On je istakao da Vlada ne može da podrži terorističke napade od strane bilo koga kao i ubijanje nevinih ljudi.

Foto: RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA