Narednih dana počinju zvanični pregovori o vlasti u Budvi

Još se čeka na formiranje vlasti u Budvi. Nosioci dvije najjače liste vjeruju da će oni formirati vlast, ne odajući ko im je do sada dao podršku. Iz Demokrata najavljuju mogućnost pregovora s obje liste, dok u DPS-u kažu da su prethodnih osam godina pokazale da te koalicije ne mogu da opstanu.

„U narednim danima biće i formalnih pregovora. Na osnovu svega što do sada imamo kao informaciju izvjesno je da će izborna volja građana Budve biti ispoštovana na način što će vlast biti formirana oko naše izborne liste“, kazao je Nikola Jovanović nosilac liste „Budva naš grad“ na održanim lokalnim izborima.

Mladen Mikijelj iz koalicije „Za budućnost Budve“ navodi da treba poštovati volju građana. 

„Ja sam uvijek za to da se ispoštuje izborna volja građana Budve a ona je takva da mi treba dominantno da preuzmemo odgovornost za vršenje vlasti u narednom periodu“, kazao je Mikijelj.

Jovanović nezvanično računa na podršku Demokrata, URA i SDP-a. Neće sa DPS-om i doskarašnjim koalicionim partnerom – Novom srpskom demokratijom.

„Ostali politički subjekti, iako su se nalazili na tim izbornim listama su dobrodošli, moguće je i bez njih formirati vlast. Poziv postoji ali moguće je matematički formirati vlast i bez njih“, kazao je Jovanović.

Mikijelj ne želi da govori o partijama, ali zna ko mu mogu biti partneri.

„Sigurno nećemo prihvatiti trule kompromise. Očekujem da snage koje su dale doprinos rušenju vlasti Mila Đukanovića 2020. budu dio nove gradske vlasti, svi oni koji se osjećaju da su dali doprinos su dobrodošli“, kazao je Mikijelj.

Jovanović i Mikijelj ipak vjeruju da neće biti potrebe za novim izborima. U DPS-u kažu da bez njih nema odgovorne i stabilne vlasti, iako ih drugi subjekti isključuju iz koalicije.

„Vidjeli smo da to ne funkcionioniše, dokazalo se i pokazalo 8 godina da to ne funkcioniše. Ako uzmemo onu priču o koalicionom kapacitetu DPS-a neka o tome govori koalicioni kapacitet dosadašnjih koalicionih partnera koji od 2016. nijesu sproveli nijedan izborni program, nijesu uspjeli da se dogovore oko najsitnijih stvari, svjedočili smo užasnim optužbama, prijetnjama“, kazao je Lazar Vukčević iz liste „DPS – Budva može bolje“.

Zbog toga, nijesu spremni da pruže manjinsku podršku nekoj od lista, već da je traže. Skupština će najvjerovatnije biti konstituisana 7. jula, dok će na novu vlast građani morati još da sačekaju.

foto: RTCG Screenshot

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA