„Nadam se povratku dogovoru o većini koja će odražavati izbornu volju građana“

Poslanica PES-a Radinka Ćinćur uputila je pismo OO PES Bar, u kome je navela da je ustavno pravo poslanika djeluje u skladu sa najvišim moralnim principima u javnom i opštem interesu, a ne u interesu pojedinih grupa, makar to bile i partije koje su ih delegirale.

Pismo prenosimo integralno.

„U burnim vremenima svima je teško i svi pokušavamo da ostavimo neki trag u vremenu u kojem živimo. Ne znam da li je uvijek ono što radimo najbolje, to će vrijeme pokazati, ali u ovom trenutku nam se mišljenja razlikuju. Vi mislite da Spajićevoj Vladi treba dati šansu bez rezerve, bez pitanja kakve su posljedice te odluke, čak i po cijenu da iznevjerimo svoje glasače, i po cijenu da svaka odluka Vlade treba da zavisi od najmanje 11 poslanika bivšeg režima. Vi vjerujete da sam ja kriva, ako Crna Gora ne doživi „ekonomski procvat“ koji smo najavljivali.

A zaboravljate, da mi nijesmo najavljivali samo veće plate i penzije, nego i popravljanje opšteg sistema vrijednosti, društva bez nepotizma i korupcije, društva znanja u kojem će se cijeniti znanje i rad. U ovako tijesnoj većini koja bi podržala vladu ja ne vidim prostor za te vrijednosti. Ponovo nam prosvjeta neće biti “ u fokusu“, povećaće najniže penzije na 450 eura i dvije trecine penzionera će imati iste penzije, za koje ćemo vidjeti odakle će se finansirati, o tome ekonomisti dosta govore, ostaviću njima da dokazuju.

A zamislite da se za predsjednicu Vrhovnog suda kandiduje neka nova Vesna, glatko bi prošla. Mi ćemo se gložiti ko je veći rodoljub i evropejac, a polovina vlade će zadovoljno trljati ruke što niko neće primijetiti njihova nepotistička zapošljavanja i namještenja, od buke koju sami pravimo.

Neće biti da baš niko ne valja iz koalicije ZBCG, a da su svi oni koji su dosad sve uradili da opstane bivši režim, odjednom naši najpouzdaniji partneri.
Gospodine Jankoviću i ostali koji u ovome učestvujete ( a rukopis se prepoznaje!), ovo vrijeđa sve poštene glasače

PES- a od kojih svakodnevno dobijam podršku.Ja sam u njihovo ime narodni poslanik, branim njihov stav, želim pravedniju i pomireniju Crnu Goru, koja će ostaviti za sobom stare podjele i etikete i početi graditi bolje društvo. Mislila sam da je to misija PES-a, ako nije ja ću za te ideje nastaviti sama da se borim dok bivstvujem u politici.

Ako vrhu PES-a i vama koji hoćete da budete primijećeni od njih, to nije jasno i „moralno“, moram da ih podsjetim da su dva poslanika na listi ostala bez baze, ali su ih oni ohrabrili da zadrze mandat, pa zašto to pravilo ne bi važilo i za mene. Ja imam bazu i u glasačima i u članovima OO Bar, od kojih su neki napustili Odbor, a drugi ostali da se sa mnom bore za bolji PES i bolje društvo u kojem živimo.

Uostalom, ustavno pravo poslanika je da djeluje u skladu sa najvišim moralnim principima u javnom i opštem interesu, a ne u interesu pojedinih grupa, makar to bile i partije koje su ih delegirale. A javni interes je u ovom trenutku stabilna vlada koja će odražavati Crnu Goru, a ne družina skupljena na principima ličnih interesa, bez svega onoga što smo obećavali građanima: rad, red i znanje.

Nadam se, ipak, otrežnjenju i povratku dogovoru o većini koja će odražavati izbornu volju građana“, navela je Ćinćur.

Foto: PES

NIKŠIĆ PROGNOZA