Nacrt zakona o Vladi dostavljen Evropskoj komisiji na ocjenu

Vlada Crne Gore uputila je nacrt zakona o Vladi Evropskoj komisiji na ocjenu. Tu informaciju saopštila je portparolka Evropske komisije Ana Pisonero Hernandez.

„Crnogorske vlasti su zaista uputile nacrt zakona o Vladi Evropskoj komisiji na ocjenu. Procjena nacrta zakona je još u toku, a Evropska komisija će svoje komentare prenijeti nadležnima čim procjena bude završena“, rekla je Pisonero Hernandez. 

Savjet za reformu javne uprave krajem prošle godine usvojio je zaključak kojim se obavezuje Ministarstvo javne uprave da nacrt Zakona o Vladi dostavi Evropskoj komisiji radi davanja mišljenja. Tada su razmatrani nacrti Zakona o Vladi i Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o slobodnom pristupu informacijama.

Nacrt zakona o Vladi uređuje njen sastav, mandat, organizaciju, način rada, odlučivanje, odnos sa drugim državnim organima i druga pitanja od značaja za njen rad.

Uz to je i predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o slobodnom pristupu informacijama, nakon formiranja 43. Vlade vraćen iz skupštinske procedure, nakon čega je ponovljen ciklus konsultacija.

izvor:RTCG

foto:EK

NIKŠIĆ PROGNOZA