„Na Vladi Spajića da ne poklekne pod pritiscima, već da glasa za Rezoluciju“

Na Vladi premijera Milojka Spajića je da pokaže da ima integritet da ne poklekne pod pritiscima, već da glasa za Rezoluciju o Srebrenici, jer u njoj ne piše ništa što crnogorska Skupština već nije usvojila, saopštila je Tea Gorjanc Prelević iz Akcije za socijalnu pravdu.

Podsjetila je i da je 109 nevladinih organizacija i preko 400 građana od premijera  tražilo da Crna Gora kosponzoriše Rezoluciju. Gorjanc Prelević napominje i da bi neusvajanje Rezolucije nanijelo ozbiljnu štetu Crnoj Gori.

 “Srpske političke partije u Crnoj Gori zastupaju politiku predsjednika Srbije i predsjednika Republike Srpske koja negira genocid u Srebrenici zbog političkog, populističkog profita. Ta politika nije utemeljena u činjenicama, ona ne promoviše ljudska prava, ne želi pomirenje, ne može Crnu Goru da uvede UN, može samo da je obruka”, kaže Gorjanc Prelević.

Na vladi premijera Spajića je, kako smatra ona,  da na toj crvenoj liniji pokaže da ima integritet.

“Oni bi morali da se okrenu pristupu “Dobro jutro čašem na sve četiri strane”, da ne popuste pod takvim pritiskom i da svakako glasaju za rezoluciju u kojoj ne piše baš ništa što crnogorska Skupština već nije usvojila. Svako drugo postupanje bi Crnoj Gori nanijelo ozbiljnu štetu na svakom polju”, kazala je ona..

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA