„Na Njegoševom spomeniku neće pisati ništa što bi bilo krivotvorenje istine“

Član Izršnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Boris Muratović reagovao je povodom situacije glasanja za Program podizanja spomen-obilježja za 2023. godinu u Nikšiću, ističući da je posrijedi pokušaj manipulacije i bacanje sjenke na rad Kluba odbornika „Evropski tim za Nikšić“, prenosi Pobjeda.

Podsjećamo, tim Programom, predviđeno je i podizanje spomenika Petru II Petroviću Njegošu, za koji su opozicioni odbornici glasali, smatrajući da Njegoš zaslužuje spomenik u Nikšiću.

– Imajući u vidu da se po ko zna koji put pokušava manipulisati javnošću i baciti sjenka na sjajan rad Kluba odbornika „Evropski tim za Nikšić “ i sve opozicione partije u Skupštini Opštine Nikšić, osjećam potrebu da razjasnim situaciju oko glasanja za Program podizanja spomen-obilježja za 2023. godinu u Nikšiću. Istina je da je lokalna uprava pokušala da sitnim šibicarskim sintagmama „Gorski vijenac“ u obrazloženju Odluke okarakteriše kao djelo srpske i južnoslovenske književnosti, na šta smo reagovali i striktno tražili da nam se odgovori šta će konkretno pisati na spomeniku – kazao je Muratović za Pobjedu.

On je kazao da su dobili odgovor kako na spomeniku neće pisati ništa što bi bilo krivotvorenje istine ili nešto što bi dovelo do daljih i novih podjela među građanima Niksića i Crne Gore.

– N’o iako lokalna vlast pokuša pogaziti svoje obećanje, nakon usvajanja Programa, uslijediće formiranje Komisije, koja će izabrati najbolje idejno rješenje, koje će se opet naći u Skupštini. To će biti prilika da se reaguje i javnost obavijesti o naumima vlasti u Nikšiću – ukazao je Muratović.

Istakao je da će se DPS, u datom trenutku, odnijeti odgovorno, čuvajući crnogorsku istoriju i tradiciju.

– To smo dokazali svojim radom u protekle dvije godine, a tako ćemo nastaviti i ubuduće, reagujući na svaki pokušaj ugrožavanja crnogorskog suvereniteta, identita, prošlosti, ali i budućnosti. U to nema razloga bilo ko da sumnja, a uostalom, „vrijeme je majstorsko rešeto“ – poručio je Muratović.

Izvor: Pobjeda

Foto: DPS

NIKŠIĆ PROGNOZA