„MVP ne može uticati na pregovore u parlamentu, napredujemo na putu ka EU“

Ministar vanjskih poslova Filip Ivanović kazao je u izjavi za TVCG da je hrvatskom kolegi Gordanu Grliću Radmanu kazao da taj vladin resor ne može uticati na rezultate pregovora koji su se vodili u Skupštini i s druge strane, uvjerio ga da niko u Crnoj Gori ne dovodi u vezu zločine u Jasenovcu s kolektivitetom hrvatskog naroda ili s Republikom Hrvatskom.

Izjavu ministra Ivanovića prenosimo integralno:

„Želim da zahvalim kolegi Grlić Radmanu što je danas istakao dvije činjenice: da imamo odličnu komunikaciju i saradnju, što sa zadovoljstvom potvrđujem, te da je Crna Gora šampion evropskih integracija, što Hrvatska snažno podržava a što mi u Crnoj Gori izuzetno cijenimo.

U kraćoj komunikaciji koju smo imali po predmetnom pitanju, istina je da nisam mogao kolegi Grlić Radmanu pružiti garancije o eventualnom ishodu razgovora koji su se vodili u Skupštini iz prostog razloga što je to dio parlamentarnih aktivnosti na koje ministarstvo i izvršna vlast ne mogu uticati.

S druge strane, uvjerio sam kolegu da niko u Crnoj Gori ne dovodi u vezu zločine u Jasenovcu s kolektivitetom hrvatskog naroda ili s Republikom Hrvatskom, pošto je poznato da hrvatska država, uključujući i njen vrh, dostojno obilježava sjećanje na nevino stradale jasenovačke žrtve.

Takođe, istakao sam da je Vlada u potpunosti posvećena svojim prioritetima, među kojima je najvažniji proces pristupanja EU, te da je u tom domenu ostvaren izuzetan napredak za koji očekujemo da će biti prepoznat Izvještajem o privremenim mjerilima i međuvladinom konferencijom u junu“.

Foto: gov.me

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA