Mustafić: Posebno smo ponosni na doprinos bošnjačkog naroda u reafirmaciji državnosti Crne Gore

Obnova nezavisnosti Crne Gore, 21.maja, 2006. godine, predstavlja jedan od najvažnijih događaja u historiji naše države i datum kada su udareni temelji moderne multietničke I multikulturne Crne Gore, saopštio je Suljo Mustafić, predsjednik Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori.

– Referendumskim izjašnjavanjem potvrđeno je opredijeljenje građana za povratak nezavisnosti i otvaranje nove perspektive Crne Gore na putu članstva u NATO alijansi I evropskim integracijama. Posebno smo ponosni na doprinos bošnjačkog naroda, u zemlji u dijaspori, u reafirmaciji državnosti Crne Gore, kao potvrde naše trajne opredijeljenosti da, zajedno sa svim ostalima, gradimo svoju budućnost u modernoj I prosperitetnoj državi, naveo je Mustafić.

Dodao je da je današnja Crna Gora realan okvir u kojem želimo ostvarivati građanska i kolektivna prava i doprinositi ukupnom društvenom i ekonomskom razvoju.

– Očekujemo veći stepen integrisanosti manje brojnih naroda i njihovo veće prisustvo na mjestima odlučivanja, kao garanta ostvarivanja prava, izgradnje i jačanja institucija i društvene kohezije u našoj Crnoj Gori. U ime Bošnjačkog vijeća, i u svoje lično ime, svim građanima Crne Gore, u zemlji i dijaspori čestitam 21.maj -Dan nezavisnosti, saopštio je on.

Izvor: Dan

NIKŠIĆ PROGNOZA