Mustafić novi predsjednik Bošnjačkog vijeća, Šahmanović potpredsjednik

Bošnjačko vijeće na današnjoj sjednici održanoj u Rožajama, izabralo je profesora književnosti i poslanika Sulja Mustafića za novog predsjednika. Na istoj sjednici, za potpredsjednik je izabran Bejto Šahmanović.

Dosadašnji predsjednik Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori Ejup Nurković, kako se navodi u saopštenju, stekao je uslove za penziju.

U svom obraćanju Mustafić je zahvalio na povjerenju i kazao da ce posvećeno raditi na institucionalnom jačanju Vijeća i njegovom pozicioniranju u odnosu prema državnim institucijama.

„Biti predsjednik BV je najveća čast i privilegija za pripadnika bošnjačkog naroda i vjerujem da ćemo zajednički graditi Vijeće otvoreno za sve politike, pojedince i inicijative. Zajednički ćemo raditi na afirmaciji manje brojnih naroda, njihovim pravima i učešcu u društvenim procesima u našoj državi Crnoj Gori“, kazao je Mustafić.

U svom obraćanju potpredsjednik Šahmanović je kazao da će, pored ostalog njegove aktivnosti biti usmjerene ka motivaciji mladih ljudi da preuzmu inicijativu u društvenim procesima, u saradnji sa intelektualnom elitom.

Na sjednici u Rožajama usaglašene su i aktivnosti Vijeća u susret Popisu stanovništva.

Foto: Bošnjačko vijeće

NIKŠIĆ PROGNOZA