Muratović: Priča o Sky aplikaciji i povezanosti sa Đukanovićem vrijeđa zdrav razum

Priča oko Sky aplikacije vrijeđa zdrav razum. Petar Lazović koji ima 33 i Radoje Zvicer sa 40 godina navodno su razmjenjivali poruke kako 30 godina švercuju cigarete u korist bivšeg predsjednika države i doskorašnjeg lidera DPS Mila Đukanovića. Samo iz ove jedne rečenice vidite koliko je tu besmisla, ocijenio je član izvršnog odbora Demokratske partije socijalista Boris Muratović gostrujući u emisiji “Pressing” na Gradskoj RTV.

” Sky aplikacije je bila aktuelnija mjesecima unazad kada se u njoj govorilo o bratu Abazu, premijeru u tehničkom mandatu, o Miodragu Lekiću, Marku Milačiću, o finasiranju nekih političkih partija koje su tada bile konstituenti izvršne vlasti. Međutim, tada nijesam mogao pročitati ni slovo u tabloidu Vijesti “, ističe Muratović.

Ovo su, kako kaže, teme koje ne priliče ozbiljnim medijima.

” To ne čudi ništa kada je riječ o DPS-u jer ste vidjeli da njen rejting na Paralementarnim izborima nije ni malo urušen, bez obzira na fabrikovane laži koje premijer u tehničkom mandatu pokušava plasirati uz pomoć tabloida Vijesti koji radi za ovu Vladu “, navodi Muratović.

Pored svega što se dešava u Crnoj Gori, nazadovanja na evropskom putu, situaciji sa turističkom sezonom, stanju na aerodromima, objašnjava, imamo besprizorne izjave u pomenutoj aplikaciji.

” Dok smo na drugoj strani imali premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića i funkcionera URE Rada Miloševića, koji je bio direktor Uprave prihoda i carina, koji su posjedovali kriptovane telefone“, kaže između ostalog Muratović.

Kako kaže, na drugoj strani nijedan funkcioner DPS nije posjedovao kriptovani telefon.

” Zamislite kada se premijer jedne države ne sjeća ko mu je poklonio kriptovani telefon, ne sjeća se ko mu je nudio 21 milion eura. Mi iz DPS smo potpuno čisti, za tri godine od kada su oni na vlasti ne vidimo da je bilo koji naš funkcioner priveden”, navodi on.

Mi imamo, kako navodi, potpunu transformaciju predsjednika Jakova Milatovića, nakon predizborne kampanje.

” Sve ono što smo imali kao predizborna kampanja u šta smo sumnjali. Mi smo imali neodgovorne vlade koje su unazadile državu i nijesu vodile računa o nacionalnim interesima. Gasile su se državne firme bez valjanog razlog, otvarale nove koje su poslovale po dva tri, mjeseca. Gubili su se slotovi za aerodrome i vidimo kakva je sada situacija u tom sektoru, šta se država sa granom koja bi trebalo da najviše puni budžet, a to je turizam”, navodi Muratović.

Sve je izgubilo smisao kada izađe jedan Andrija Mandić koji kaže da ne može biti stabilne Vlade bez Demokratskog fronta, a znamo šta su stavovi međunarodnih partnera i znamo da su sve radili da Crne Gore ne bude, napominje Muratović.

” Nama je čast u DPS da bude opozicija takvim strujama, mi ćemo biti odbrana građanske i evropske Crne Gore “, poručuje Muratović.

On kaže da se ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović nije nijednom oglasio u špicu turističke sezone o stanju na aerodromima.

” Jasan je plan, fali novca u budžet. Tu se pominje neka cifra o 200 miliiona eura đe bi se prvo tivatski, a zatom i podgorički aerodrom dao pod koncesiju, kako bi se malo pripunio budžet. Vidimo da to ne funkcioniše, žele uništiti turistički promet u državi “, kaže Muratović.

izvor:gradski portal

foto:screenshot/Gradska TV

NIKŠIĆ PROGNOZA