Muratović: Incijativu o razrješenju Kovačevića pokušaće da skinu sa dnevnog reda

Šef Kluba odbornika „Evropski tim za Nikšić“ Boris Muratović smatra da će odbornička većina u Skupštini opštine (SO) Nikšić pokušati da sa dnevnog reda predstojeće sjendice skine inicijativu za razrješenje predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića. Muratović je to izjavio portalu Pobjeda.

Sjednica nikšićke skupštine biće održana 18.jula, a na dnevnom redu je i inicijatova za razješenje predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića.

“Očekujem da će predstavnici lokalne vlasti pokušati da skinu sa dnevnog reda inicijativu za smjenu prvog čovjeka grada zbog nedostatka demokratskih kapaciteta koji ih odlikuje. Smatram da bi makar trebalo da se raspravlja o ovom pitanju, to je ljudska i morala odgovornost svih političkih aktera u gladu pod Trebjesom, ali pokazali su i ranije da nemaju hrabrosti i političke odgovornosti da uđu u koštac sa ovim temama”, kazao je Muratović Pobjedi.

Inicijativu za razrješenje Kovačevića podnio je Klub odbornika “Evropski tim” za Nikšić, a potpisali su je i drugi odbornici opozicije u SO Nikšić- odbornik Socijaldemokrata (SD) Nikola Zirojević, Liberalne partije (LP) Jelena Marković i nezavina odbornica Tanja Knežević Perišić. Incijativa je podnesena zbog Kovačevićevog spornog govora na proslavi 166 godina bitke na Grahovcu.

Muratović je  stava da će mandat Kovačevića biti upamćen po njegovim ekscesima, a ne po kapitalnim projektima koji nedostaju gradu.

“Tome su, svakako, kumovali njegovi koalicioni partneri”, ocijenio je Muratović za Pobjedu.

Tužilaštvo je povodom Kovačevićevog govora na Grahovcu formiralo predmet.

foto:RTNK

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA