Muratović: Danas sjednice SO Nikšić neće biti, morali smo stati na kraj ovoj agoniji koju sprovode

Šef kluba odbornika „Evropski tim za Nikšić“ Boris Muratović danas je nakon prekida sjednica Skupštine opštine (SO) Nikšić novinarima kazao da će nastavak zasijedanja zavisiti od odluke odborničke većine da se opoziciji dozvoli da obrazloži inicijativu za razrješenje predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića.

Inicijativa opozicije za razrešenja Kovačevića danas je na sjednici SO odlukom vladajuće većine skinuta sa dnevnog reda, a potom Muratoviću nije dozvoljeno, jer po Poslovniku nije imao pravo, da kao izvjestilac iste obrazloži inicijativu. To je bio i razlog te su opozicioni odbornici prekinuli sjednicu, nakon čega je data pauza.

„Bilo je  potrebno da nam dozvole samo tri minuta da iznesemo argumente i pored toga što su skinuli  tačku sa dnevnog reda i tim obesmislili  predlog o razrješenju i ovoga puta, dakle četvrti put zaredom oni  ni za to nisu bili spremni zato što nemaju dovoljno ni poštovanja  ni političke kičme, niti stav  da pričaju o onome što su realni problemi. Ovo danas  je posledica onoga što je uzrok, a uzrok je bila katastrofalna izjava Kovačevića  na Grahovcu 13.juna i to se njemu ne dešava prvi put već deseti. Mi smo bili u obavezi da im zabanimo  i da jednom stanemo više na kraj  ovoj agoniji koju sprovode i da stanemo  na kraj obesmišljavanju  ovakvih  incijativa koje dolaze potpuno osnovano iz redova  konstruktivne opozicije u Nikšiću“, rekao je Muratović novinarima.  

Istakao je da je današnja sjednica SO Nikšić sazvana upravo na inicijativu odbornika opozicije zbog predloga o razrešenju Kovačevića. Muratović je danas tražio da kao izvjestilac govori tri minuta, ali mu je predsjednik SO Nikšić Nemanja Vuković, koji je iz redova Demokrata,  to osporio objašnjavajući da krši Poslovnik.

„Ne  čudi me to od Demokrata oni ne rade to  zašto što vole Marka Kovačevića, oni to rade zbog fotelja, jer oni mogu pričati o tome da  su podjele nešto što je njima strano, na ovaj način se podstrekuju takve podjele  i na ovaj način  oni potpomažu da fašizam u našem gradu buja, da se udari na temelje  antifašističkog, građanskog, sekularnog, multikulturalnog i multinacionalnog Nikšića i Crne Gore. Njima je milije  zadržati se u ovim lokalnim  foteljama na vlasti u Nikšiću još šest mjeseci  nego  podnijeti odgovornost za ovakve sramne postupke prvog čovjeka grada pred građankama i pred građanima  Nikšića“,naglasio je Muratović.

Biljana Brašnjo

foto:RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA