Mujović: PES je spreman da bude po narodnoj volji

Član Predsjedništva Pokreta Evropa sad (PES) i ministar energetike Saša Mujović u saopšteju je naglasio da je „ova nova, moderna Crna Gora, je 2022.godine je bila jasna koga želi na vlasti u Glavnom gradu“.

„Stara, viteška Crna Gora je počivala na datoj ljudskoj riječi, na časti, obrazu i želji da se ni po koju cijenu ne iznevjeri „narodno nadanje“. Surovi životni uslovi su stvarali još surovije gorštake, beskompromisne ratnike, moralne gromade, ali i rijetke izuzetke. E te izuzetke ne pominjemo, jer su  „zalutala“ braća, a njihov grijeh ili slabosti nisu na našu radost.Ova nova, moderna Crna Gora, je 2022.godine je bila jasna koga želi na vlasti u Glavnom gradu. Vlast je konstituisana po narodnoj volji, točak se zakotrljao i gospođa Injac je započela misiju razvoja Podgorice. Sve je bilo obećavajuće, sve je podsjećalo da je skupštinska većina ona koja „gine“ da ispuni „narodno nadanje“ i opravda zadobijeno povjerenje“,naveo je Mujović.

Idila, ističe Mujović, nažalost nije dugo trajala.

„Narasli lični apetiti, sujeta, interesi i egoizam ne idu pod ruku sa čistom, neuprljanom željom da Podgorica krupnim koracima nastavi naprijed. Počinju podjele, sukobi, rovovska borba, testiranje strpljenja građana i poigravanje sa njihovom voljom. Počinje stagnacija grada koji ne smije stagnirati. Lokomotiva Crne Gore je prikočena voljom onih kojima narod nije dao to pravo. Ovog 24. jula se dogodila kulminacija. Narod nije želio koaliciju koja je danas donijela tako krupnu odluku. Riječ, čast, obraz, šta to bješe? Nema na sceni nekada jedinstvenog Pokreta Evropa sad. Dešavaju se nesuglasice, mimoilaženja, razdvajanja. Ipak, to ne amnestira bilo koga ko pripada ili je pripadao Pokretu da radi protiv izborne volje građana i da pravi dogovore sa ostalim političkim subjektima koji podrivaju temelje rezultata izbora iz 2022.godine. Nego, PES je spreman da bude po narodnoj volji i da narod sudi ko je „vjera“, a ko „nevjera“. Srećni nam izbori“,naglasio je Mujović u saopštenju.

foto:gov.me

NIKŠIĆ PROGNOZA