Mugoša: U EU moramo ući kao država sa kvalitetnim sadržajem

Živimo realnost u kojoj svjedočimo afirmaciji retrogradnih poriva, konstantnom zapljuskivanju javnosti mitomanijom i istorijskim revizionizmom, svjesnom urušavanju progresivne supstance društva, projektovanom aktuelizovanju tema koje se tiču zastava (simbola) i državljanstva, kazao je potpredsjednik i poslanik Socijaldemokrata Boris Mugoša.

On je ukazao da su za to isključivo ili u najvećoj mjeri odgovorni oni koji vrše vlast.

„Da li pričamo o ekonomiji, poljoprivredi, investicijama, turističkoj sezoni, cijenama, socijali, odnosno životnom standardu, stanju u obrazovanju, zdravstvu, sportu, kulturi, ljudskim pravima, diskriminaciji – suštinski i sistemski ne…“, ističe Mugoša.

Mugoša navodi da se sve navedeno pokušava „zamaskirati pričom o EU“. 

On ističe da su imenovanja u pravosuđu, odnosno kompletiranje Ustavnog suda, Sudskog savjeta i izbor VDT-a, kojima su, kako dodaje, Socijaldemokrate dale kvalitetan i principijelan doprinos, svakako bila neophodna, ali su „isto tako neophodne sistemske i strukturne reforme u brojnim oblastima o kojima se gotovo i ne diskutuje“. 

„Uz naravno odgovornost svih relevantnih aktera društva da svojim aktivnostima konstantno doprinose jačanju temeljnih vrijednosti društva odnosno gradjanskog, multietničkog i sekularnog karaktera evropske i evroatlanske Crne Gore. U EU, poštovane građanke i građani bi trebali, odnosno morali ući kao država sa sadržajem i to kvalitetnim i istinitim, a ne bez sadržaja ili sa falsifikovanim sadržajem“, zaključuje Mugoša.

Foto: SD

NIKŠIĆ PROGNOZA