Mugoša: Mandić upravlja ključnim procesima u Crnoj Gori

Današnje sinhronizovane aktivnosti Spajića i Mandića i to na dan kad smo dobili i zvaničnu potvrdu da će se Međuvladina konferencija o pristupanju Crne Gre Evropskoj uniji održati 26. juna su samo još jedan pokazatelj da su klasična politička trgovina i ucjene najčvršći temelj aktuelne većine i da Mandić upravlja ključnim procesima u Crnoj Gori, rekao je poslanik SD Boris Mugoša. 

„Spajićevo prezentovanje ideje o redefinisanju koncepta crnogorskog državljanstva, koja je nakon jasnog ukazivanja stručne javnosti i odredjenih političkih subjekata da je neustavna i da urušava rad Odbora za izbornu reformu nemušto pokušana da bude korigovana saopštenjem iz njegovog Kabineta. Naprasno zakazivanje od strane Mandića nove sjednice Skupštine za 28.jun (na Vidovdan), i to bez konsultacija na Kolegijumu pri tom kršeći i Poslovnik u dijelu onemogućavanja poslovničkih prava opoziciji, iako sljedeće nedjelje treba da se nastavi aktuelna sjednica Parlamenta na kojoj će biti 20-tak tačaka“, kazao je Mugoša.

On vjeruje da progresivna i građanska Crna Gora neće dozvoliti olako igranje sa njenom stabilnošću i dugoročnom održivošću. 

„Priča o dobijanju pozitivnog IBAR-a ne smije biti maska za realizaciju projektovanih aktivnosti na urušavanju temeljnih vrijednosti samosvjesne, evropske i evroatlanske Crne Gore“, kaže Mugoša.

Foto: Gradski.me

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA