Mugoša: Mandić je isti, odgovor treba da daju PES i Demokrate jer ćutanje je odobravanje

Izjave Mandića su kontinuitet njegovog djelovanja. One su poznate, zna im se svrha, zna se tajming, kazao je poslanik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša, povodom toga što je predsjednik Skupštine Andrija Mandić zvanično inicirao obnavljanje kapele na Lovćenu.

Mugoša kaže da su riječi Njegoš, pomirenje, srpstvo, narod, pravoslavci i sl. segmenti Mandićevog projektovanog narativa kojem je cilj da se konstantno kreira ambijent podjela i tenzija gdje kritika njegovih stavova znači da ste antiNjegoša, antipomirenja, antinaroda, antisrpstva, antipravoslavaca i sl.

– Iako zna da to nema veze s vezom, on svjesno nameće taj narativ jer mu je podijeljena Crna Gora najpogodniji teren za realizaciju svojih (tuđih) ideoloških poriva… – naglasio je Mugoša na mreži X.

Ono što je, kako kaže, razlika u odnosu na period prije nekoliko godina je što sada sve to radi sa pozicija vlasti, koje, ističe Mugoša, očigledno vješto koristi da vrši pritisak na koalicione partnere i utiče na brojne segmente sistema i što ima na čelu opština Kovačevića, Vraneša i slične…

– U cijeloj priči je veoma važna činjenica da Mandić i njegova koalicija imaju 13 poslanika, a da je za većinu potreban 41 poslanik, kao i da u lokalnim samoupravama nema sam većinu, što znači da su za sve što se dešava odgovorni najviše PES, pa Demokrate… Priča o ekonomiji se svela na Jasenovac, državljanstvo, jezik, kapelu i dr., dok je priča oko IBAR-a trebala da posluži navedenim partijama, prije svega PES-u, za evropeizacije Mandića u očima medjunarodne zajednice. Da rezimiram – Mandić je isti kakav je uvijek i bio samo što sada ima one druge (koalicione partnere) koji mu omogućavaju da igra svoju ideološku igru i da za nju koristi svije koalicione partnere, osim ako i oni ne baštine njegovu ideologiju… Na to treba upravo ove dvije partije da daju jasan odgovor jer eventualno ćutanje je odobravanje – poručio je Mugoša.

Foto: Skupština Crne Gore

NIKŠIĆ PROGNOZA