Mrdović: Spajić da ponudi ZBCG ozbiljnije resore ukoliko Bečić bude šef parlamenta

Koalicija Za budućnost Crne Gore treba da dobije ozbiljnije resore ukoliko predsjednik Demokrata Aleksa Bečić bude imenovan za šefa parlamenta, jer su oni politički jači, rekla je u Bojama jutra direktorica Akcije za socijalnu pravdu Ines Mrdović.

Mrdović ocjenjuje da su izjave predstavnika poitičkih partija nakon sastanka sa mandatarom Milojkom Spajićem bile pomirljive, kao da svi žele da uđu u vladu.

„Očigledno da ne žele da naprave bilo koji korak koji bi ih udaljio od tog cilja. Dosta toga jeste bilo u zavijenoj formi, ali neke stvari razotkrivaju to što se dešavalo iza kulisa. Mislim konkretno na situaciju da je drugom sastanku, gdje su bili članovi koalicije ZBCG, prisustvovao i lider Bečić, ako znamo da on pledira na funkciju predsjenika parlamenta. S druge strane koalicija ZBCG je politički jača snaga od Demokrata, i onda vjerovatno da Spajić pokušava da nađe neko kompromisno rješenje“, kaže Mrdović.

Kaže da sve djeluje da se ide ka tome da ZBCG bude dio buduće vlade i dodaje da bi trebalo da odigraju mudro i ne dozvole da ostanu van nje.

„Spajić treba da odigra mudro i da im ponudi ozbiljnije resore. Ukoliko će funkciju šefa parlamenta dobiti Bečić, a s obzirom na to da je koalicija ZBCG jača po prirodi stvari, oni treba da dobiju jače resore u odnosu na ono što vidimo da im se nudi“.

Mrdović ističe da ZBCG treba da napravi otklon od mnogih stvari.

„Nema više priče o Kosovu, nema o Srbiji. Kad uđete u vladu onda ćete biti pod pritiskom i kompletna crnogorska javnost će se usmjeriti na rezultate koje isporučujete ili ne isporučujete. Ne možete istovremeno da budete u vladi i da budete kočnica evropskim integracijama ili onome što se događa na domaćem ili međunarodnom planu“, poručila je Mrdović.

Foto: RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA