Monstat: Ponavlja se oglas za popisivače i instruktore

Ponavlja se Javni oglas za ugovorno angažovanje instruktora i popisivača za sprovođenje Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova koji će se sprovesti u periodu od 30. novembra do 15. decembra 2023. godine, saopšteno je iz Uprave za statistiku.

„Javni oglas će biti raspisan u popisnim komisijama svih jedinica lokalne samouprave 15. novembra 2023. godine. Detaljnije informacije u vezi sa rokovima i kriterijumima za prijavu učesnika sadržane su u tekstu oglasa“, piše u saopštenju.

Kako napominju iz Monstata, prethodno objavljeni Javni oglas za ugovorno angažovanje instruktora i popisivača za sprovođenje Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova je poništen, a samim tim i izbor svih kandidata za instruktore i popisivače na osnovu tog oglasa.

„Navedeno je uslovljeno Uredbom o izmjeni Uredbe o utvrđivanju perioda sprovođenja Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova i referentnog momenta popisa („Sl. list CG“, broj 098/23) kojom se propisuje novi period sprovođenja popisa. 

Kandidati koji su u prethodnom Javnom oglasu priložili kompletnu dokumentaciju, potrebno je da povodom ponovljenog Javnog oglasa podnesu popisnoj komisiji samo popunjenu Prijavu za učesnike/ce u popisu (Obrazac P-13). Ukoliko lice ne podnese novu Prijavu povodom ponovljenog Javnog oglasa smatraće se da nema potpunu dokumentaciju i neće biti razmatran u procesu izbora kandidata“, zaključuje se u saopštenju.

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA