Milović: Vladajuće partije su izgubile legitimitet, vanredni parlamentarni izbori su nephodni i izvjesni

Vladajuće partije su izgubile legitimitet, vanredni parlamentarni izbori u Crnoj Gori su nephodni i izvjesni, saopštio je Nikola Milović, nosialc liste Demokratske partije socijalista (DPS) na lokalnim izborima u Budvi koji su održani 26. maja.

On je poručio da jedino DPS može da obezbijedi stabilnost prilikom formiranja vlasti.

„Potvrdili smo u Budvi da naša politika ima kičmu i karakter. Nakon osam godina na lokalnom i četiri godine na državnom nivou, DPS predstavlja jedinu partiju koja može da obezbijedi stabilnost prilikom formiranja vlasti u Budvi i Crnoj Gori“, napisao je Milović na društvenoj mreži Iks.

On se zahvalio Budvankama i Budvanima, jer su, kako je naglasio, i pored brojnih pritisaka, funkcionerske kampanje i zloupotrebe lokalnih i državnih resursa, prepoznali stručnost i dobru namjeru liste „Budva može bolje“.

Prema preliminarnim rezultatima budvanske Opštinske izborne komisije (OIK) lista Mladena Mikijelja koju čine Socijalistička narodna partija (SNP), Nova srpska demokratija (NSD), Demokratska narodna partija (DNP), Pokret za promjene (PzP), Ujedinjena Crna Gora, Prava Crna Gora, Slobodna Crna Gora, Demos i Radnička partija, osvojila je devet mandata na lokalnim izborima. Od toga je NSD dobio četiri, SNP i DNP po dva a PzP jedan mandat.

Lista „Budva naš grad – Nikola Jovanović“, koju čini „odmetnuta“ grupa bivših članova partija iz ranije lokalne koalicije Demokratski front (DF) i ima neformalnu podršku pritvorenog gradonačelnika Mila Božovića, osvojila je devet mandata.

DPS je dobio sedam, Demokratska Crna Gora četiri, Pokret Evropa sad (PES) dva mandata, a Građanski pokret URA i koalicija Socijaldemokratske partije (SDP), Socijaldemokrata (SD) i Liberalne partije (LP) po jedan.

Za većinu u lokalnom parlamentu sa 33 mjesta, potrebno je da neko skupi najmanje 17 odbornika.

foto: DPS

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA