Milović: Ministarstvo pravde ulaže u infrastrukturu pravosuđa

Ministarstvo pravde će obaviti reformu pravosuđa, i to ne samo na polju legislative, već će uložiti i značajne investicije u infrastrukturu pravosuđa, koja zahtijeva hitnu i duboku modernizaciju, saopštio je ministar pravde Andrej Milović.

Na današnjem sastanku Milovića i direktorice kancelarije Nacionalnog demokratskog instituta (NDI) u Crnoj Gori, Slavice Biljarska Mirčeski razgovaralo se o mogućoj saradnji, a Milović je upoznao Mirčesku da ambicioznim planovima njegovog resora. 

Istakao je i da je digitalizacija pravosudnog sistema jedan od strateških prioriteta. 

„Važna je podrška NDI u sprovođenju reformi kako bi se pravosuđe efikasnije prilagodilo potrebama građana i građanki“, dodao je Milović- 

Mirčevski je kazala da NDI više od 40 godina u saradnji sa partnerima radi na unapređenju otvorenosti i odgovornosti vlada širom svijeta, kao i na podsticanju učešća građana i građanki.

„NDI može da podijeli svoju ekspertizu sa partnerima i otvoren je za saradnju sa crnogorskim institucijama, uključujući Ministarstvo pravde, na inicijativama gdje je ekspertiza NDI potrebna. NDI će se u narednom periodu fokusirati na pružanje podrške u vezi sa izbornom reformom, a otvoren je i za saradnju kada je riječ o Zakonu o Vladi i Zakonu o Skupštini, i izrazila je očekivanje da će ti procesi biti inkluzivniji i otvoreniji za sve zainteresovane strane“, zaključeno je u saopštenju. 

Foto: Ministarstvo pravde

NIKŠIĆ PROGNOZA