Milović: Među kreatorima afere i osoba koja nikad nije smjela da bude u bezbjednosnom sektoru

Član Predsjedništva Pokreta Evropa sad Andrej Milović kazao je da su u toj stranci prije više od mjesec imali podatke da se „kreira afera“ vezano za predsjednika PES-a Milojka Spajića i uhapšenog južnokorejskog državljanina Do Kvona.

Tvrdi da je, između ostalih, u sve uključena i osoba iz bezbjednosnog sektora koja „nikad nije smjela da bude“ dio tog sektora.

Cilj je, kako je rekao, da Spajić bude diskreditovan.

„Suština je da on bude diskreditovan, da li da prođe Pokret Evropa sad sa gorim izbornom rezultatom, koji bi nam matematički onemogućio da imamo mandatara, ili da ga diskredituje sjutra kao mandatara, da mu neko uskrati mogućnost da bude mandatar za sastav vlade… Prije mjesec i nešto smo informisani, od strane vrha u našoj partiji, koji su imali kontakte sa gospodinom Abazovićem i njima, jasno nam je rečeno da se kreira ta afera, tačno su targetirani ljudi. Znali smo ko je uključen, ko je izvršitelj i jednostavno se kreću po tom scenariju. To je scenario gdje je uključen advokat, uključeno je lice iz bezbjednosnog sektora koje nije nikad smjelo da bude dio tog sektora, uključena je osoba koja se sama nacrtala da je naručilac, i druga osoba iz Vlade je nacrtala tu osobu kad je rekla – nisam ja dobio pismo, nego ta osoba. Kompletan lanac je tu nacrtan, oni su se sami nacrtali. Jednostavno, nedorasli su zadatku i mnogo su lošiji od Milivoja Katnića. On i Saša Čađenović, kad su gradili aferu oko Saše Sinđelića i DF-a, to su mnogo ozbiljnije napravili, iako je ta afera bila puna grešaka, mana i pravnih nelogičnosti, oni su je mnogo kvalitetnije odradili. Ovo je dječja igra“, rekao je Milović u gostovanju na televiziji A plus.

Rekao je da je problem namjera i da je o tome danas razgovarao sa Spajićem.

„Kad imaš ljude koji su spremni da ti ovo urade, da kreiraju nešto da te košta slobode, onda se dobro zapitaj možemo li sjutra sa tim ljudima“, naveo je Milović. „Sad je i gospodinu Spajiću jasno sa kako opasnim ljudima ušli u političku utakmicu i ovo je igra u kojoj je kocka bačena, mislim da nema nazad. Ima ona stara mudrost koja kaže – baba je dala dinar da uđe u kolo, a dva da izađe… Bojim se da ovoj babi neće biti dovoljna ni tri dinara poslije 11. juna, pogotovo kad se bude kreirala nova vlada, a tek kad se budu sprovodile pravosudne mjere i mjere u pravosuđu i bezbjednosti, koje će rezultirati da baba da dosta dinara“, rekao je Milović.

Foto: Evropa sad

NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents