Milović: Mafija u Crnoj Gori vlasnik velikih biznisa

Mafija u Crnoj Gori je vlasnik velikih biznisa, ne posluje po pravilima i ne poštuje prava radnika, tvrdi ministar pravde Andrej Milović.

Milović se danas sastao sa ambasadorom Njemačke u Crnoj Gori Peterom Feltenom, najavljujući formiranje Specijalnog suda koji će se baviti pitanjima korupcije, kriminala i ratnih zločina.

„Trideset godina vlasti jedne partije stvorilo je socijalnu nepravdu. Napravljena je klasa ljudi koja je preuzela državne resurse, obični građani i radnici su obespravljeni. Svako traži pravdu. Kao rezultat tog procesa, dobili smo mafiju koja je vlasnik velikih biznisa i koja ne posluje po pravilima i ne poštuje prava radnika. Otud toliki broj suđenja u Crnoj Gori“, kazao je on.

Milović je naglasio da je Poglavlje 23 o evropskim integracijama Crne Gore trenutno najvažnije pitanje, što potvrđuje i Izvještaj Evropske komisije, koji je, prema njegovim riječima, ocijenjen kao najgori do sada.

Takođe, Milović je podsjetio da je infrastruktura pravosudnog sistema veoma loša, neadekvatna i zastarjela.

„Ministarstvo pravde planira neophodne investicije u iznosu 100 do 200 miliona eura, a koje bi uključivale izgradnju Palate pravde, nove zgrade Tužilaštva, novog modernog zatvora u Mojkovcu, kao i renoviranje i adaptaciju sudnica“, ponovio je on. 

Milović je takođe najavio formiranje Specijalnog suda koji će se baviti pitanjima korupcije, kriminala i ratnih zločina, posebno naglasivši da će procesuiranje ratnih zločina predstavljati značajan korak Crne Gore u suočavanju s prošlošću.

Foto: Vlada CG

NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents