Milović: Izbori će prekinuti marketing Abazovića u bezbjedonosnom sektoru

Član predsjedništva “Evrope sad” Andrej Milović poručio je, gostujući u emisiji Klub A na A plus TV, da će izbori 11. juna srećom prekinuti marketing Dritana Abazovića u bezbjednosnom sektoru. On je dodao da će se nova vlada koju će formirati Evropa sad nakon izbora, ozbiljnije pozabaviti borbom protiv organizovanog kriminala.

“Imaćemo prave promjene u bezbjednosnom sektoru i imaćemo pravu borbu. Vidimo sada da je gospodin Dritan Abazović dvije i po – tri godine godine u vladi, i posle tog vremena dobili smo priču da je Duška Jovanovića ubila duvanska mafija. To je rezultat istraga za 2,5 godine a to je nešto što znamo 20 godina. To je kao da smo rekli da je sunce žuto, a more plavo. To je izjava na tom nivou, uz dodatak da će to biti riješeno“, prokomentarisao je Milović.

On je podsjetio da je prethodna VDT Maja Jovanović radila na slučaju ubistva Duška Jovanovića, da je Abazović išao u ZIKS i uzimao izjave od određenih lica po tom slučaju.

“Imali situaciju da nije urađena ni službena zabilješka pa kad su gospodina Abazovića pitali gdje ti je službena zabilješka sa razgovora sa jednim od najopasnijih kriminalaca u Crnoj Gori, on je rekao da je ima u glavi. To je dokaz stepena ozbiljnosti na kojem je vođen sektor bezbjednosti“, ocijenio je Milović.

On je naglasio da je rešavanje ubistva Duška Jovanovića vrlo bitno za Crnu Goru.

“Ukoliko bi smo pogledali ključni dokaz u tom slučaju vrlo lako bi se složile kockice i došli bi smo do čovjeka koji je ubio Duška Jovanovića a koji je, nažalost na slobodi. Biće vrlo interesantno u narednom periodu i upravo zbog toga važno je da u sektor bezbjednosti, Ministarstva unutrašnjih poslova, policiju, ANB, ministarstvo odbrane dođu ljudi koji imaju znanja i sposobnosti da to vode“, rekao je Milović.

On je podsjetio da je na listi Evrope sad nalazi Mišo Laković, čovjek koji je bio savjetnik za nacionalnu bezbjednost Dritana Abazovića.

“Laković je napustio Abazovića na samom početku i rekao da se radi o jednom neozbiljnom čovjeku koji nije sposoban da vodi bezbjednosni sektor. Izbori 11. juna su dobri da prekinemo sa marketingom koji vodi Dritan Abazović u ovom sektoru i da dobijemo ljude koji će konačno da se obračunaju sa organizovanim kriminalom i da sa riječi da priuaju podršku Vladimiru Novoviću pređu na djela”, kazao je Milović.

Izvor: A plus TV/CdM

Foto: PES

NIKŠIĆ PROGNOZA