Miličić: NSD će večeras donijeti odluku o sastanku sa Milatovićem

Portparol Nove srpske demokratije Mirko Miličić, gostujući u Info plusu na Adria televiziji, kazao je da će ova partija večeras donijeti odluku o sastanku sa predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem.

Kako je dodao, nema sumnju kakav će odgovor biti, obzirom da su dio parlamentarne većine.

Naveo je da je rekonstrukcija izvjesna u julu, te dodao da ovo mišljenje dijeli većina građana i političkih aktera.

Tokom ovog saziva skupštine učinjeno je ono što nije moglo biti za brojne prethodne sazive.

“Zakoni vezani za IBAR su donešeni jednoglasno, to je velika tekovina da je ovaj saziv parlamenta za kratak period od šest mjeseci postigao ovakve rezultate. Dobijamo pozitivni inpuls od strane međunarodne zajednice”, istakao je on.

Miličić je napomeuo da je rekonstrukcija neophodnost da bi ova vlada bila još dodatno stabilnija.

“Ova vlada treba da traje četiri godine jer to traže građani. Njima je dosta izbora i eksperimenata. Pun mandat, građani žele da Crna Gora bude apsolutni lider u regionu kada su visine plata i penzija. Žele stabilnost i da vide Crnu Goru u EU. Mi smo potpisali koalicioni sporazum u oktobru, u vladi treba da budu NSD i DNP. Mi smo otvorenii za predlog da uđe i Bošnjačka stranka, Svi narodi zaslužuju da imaju svoje predstavnike u izvršnoj vlasti jer bi to bio dodatni impuls stabilnosti Crne Gore”, naglasio je on.

Rezolucija o Jasenovcu civilizacijski iskorak

“Crna Gora i njen parlament izglasavanjem Rezolucije o genocidu u  Jasenovcu, Mathauzenu i Dahau napravila je civilizacijski iskorak i postala prva zemlja na planeti koja je to učinila, a to je posebno bitno jer su u parlamentu kada se diskutovalo o rezoluciji svi politički akteri koji imaju predstavnike rekli da je to nesporno bio genocid i da je to jako važna poruka”, istakao je on.

Začuđujući su mu negativni tonovi iz Hrvatske jer se ovom rezolucijom ne napada narod i država, već se osuđuju zločini koji su počinjeni tokom Drugog svjetskog rata.

“Mandić je pozvao i predstavnike Hrvatskog sabora da daju svoju delegaciju koja bi došla u Crnu Goru da se razjasne sve teme i pitanja koja se mogu postaviti kada je u pitanju ova rezolucija.  Ona je naše poštovanje prema nevino stradalim žrtvama, a ova parlamentarna većina želi da održi dobre odnose sa svima u regionu”, kazao je Miličić.

Neophodan dogovor u Podgorici, Budvi i Andrijevici

“Neophodan je dogovor u Podgorici, gdje se sve svelo na Pokret Evropa sad. Građani Podgorice ne žele opet da izlaze na izbore, bilo je i previše kampanja, građani ne žele da ulaze u začarani krug. Oni traže stabilnost, žele da imaju efikasnu građansku upravu”, napomenuo je on.

Kako je istakao u Andrijevici imaju modele saradnje svih lista izuzev DPS, što je pozitivan impuls i fundament na kojem se može praviti vlast.

“U Budvi smo otvoreni za razgovor sa svima, sem sa DPS-om”, naglasio je Miličić gostujući na Adria televiziji.

Foto: Adria

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA