Radulović: Milatovića očekuje mnogo izazova

Advokat Veselin Radulović komentarisao je izbor prvog predsjednnika Crne Gore koji nije iz redova DPS-a, i ocijenio da je napravljen veliki demokratski iskorak, ali da Milatovića očekuje mnogo izazova.

– Čitav proces promjene predsjednika, počev od izbora pa do čina inauguracije, predstavlja značajan demokratski iskorak jer je sve obavljeno na način koji nije uobičajen u regionu kada je u pitanju gubitak vlasti nakon višedecenijske vladavine. Pred novim predsjednikom je niz izazova, a prvi i najvažniji je da istinski pokaže da će biti predsjednik svih građana. Na žalost, u tom smislu nije poslao dobre poruke jer je već tokom kampanje jasno istakao da nema namjeru da se odrekne partijskih funkcija, a zatim je izbjegao da inauguraciju obavi na Cetinju, gdje je prirodno i logično da se taj čin obavi -ocijenio je Radulović za RTCG.

Ukazuje na određene Milatovićeve izjave, kroz koje se, kako tvrdi, prepoznaje kao funkcioner PES-a, ali se nada da će iste ispraviti.

– Nedavno je povodom formiranja nove lokalne uprave u Glavnom gradu govorio da će biti partijskog zapošljavanja, kao da je to nešto što je sasvim normalno i očekivano. Bilo bi loše ako nastavi da takvom praksom po kojoj bi se i dalje prepoznavao kao funkcioner PES-a, a ne predsjednik Crne Gore. Ipak, ako je na inauguraciji iskreno mislio sve ono što je govorio o Crnoj Gori, treba vjerovati da će te greške ispraviti jer bi to bilo dobro za Crnu Goru – zaključio je Radulović. 

Izvor: RTCG/Dan

Foto: Dan

NIKŠIĆ PROGNOZA