Milatović u Londonu: Dobar smo partner Velikoj Britaniji

Crna Gora je dobar i konstruktivan partner Velikoj Britaniji u brojnim oblastima i želimo da ta saradnja bude još snažnija u narednom periodu, ocijenio je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović na sastanku sa specijalnim izaslanikom britanskog premijera za Zapadni Balkan lordom Stjuartom Pičom.

Milatović se sastao sa specijalnim izaslanikom britanskog premijera u Domu lordova, a kako je saopšteno iz Kabineta predsjednika, tema razgovora bilo je snaženje saradnje između dvije države kao i dešavanja u regionu Zapadnog Balkana.

„Crna Gora je dobar i konstruktivan partner Velikoj Britaniji u brojnim oblastima i želimo da ta saradnja bude još snažnija u narednom periodu. Dijelimo zajedničke vrijednosti kao NATO saveznici, Britanija je država koja podržava brojne reformske procese u našoj zemlji i uvjeren sam da će naši odnosi biti još snažniji u narednom periodu. U isto vrijeme, Crna Gora je i partner zemljama regiona Zapadnog Balkana koji daje dodatan podstrek i otvara nove mogućnosti za demokratski, ekonomski i svaki drugi prosperitet našeg regiona“, kazao je Milatović.

Pič je uputio toplu dobrodošlicu Milatoviću povodom njegove prve posjete Ujedinjenom Kraljevstvu od stupanja na dužnost.

“Naše države, obje ponosne članice NATO-a, dijele čvrstu predanost regionalnoj sigurnosti i blagostanju. Dugogodišnji i čvrst odnos u oblasti odbrane, uz zajedničke napore na poljima demokratije i vladavine prava, naglašava dubinu našeg partnerstva i zajedničkih vrijednosti. Bilo je zadovoljstvo voditi konstruktivne razgovore u cilju daljeg jačanja veza među našim zemljama”, saopštio je Pič. 

Foto: Kabinet predsjednika

NIKŠIĆ PROGNOZA