Milatović: Tražiću da Evropska komisija odloži izvještaj o napretku

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je u intervjuu Televiziji Crne Gore da naredne sedmice putuje u Brisel gdje će razgovarati sa evropskim parlamentarcima. Tada će, kaže, tražiti da Evropska komisija odloži objavljivanje izvještaja o napretku kako bi se Vladi i Parlamentu dalo više vremena za postizanje rezultata.

„Izvještaj Evropske komisije jedna je dobra refleksija stanja, ali kada ga analizirate, shvatate da mnoge stvari koje su napisane su rezultat jedne institucionalne nestabilnosti u prethodne tri godine. Dvije vlade nijesu uspjele da u sprezi sa parlamentom zaokruže ključne reforme koje su bile potrebne u vladavini prava, pravosuđu i sluično. U tom pravcu odlučio sam da već naredne sedmice otputujem u Brisel, gdje ću u razgovoru sa poslanicima objasniti stvari, predstaviti drugačiju vizuru, i nadam se da će im nakon razgovora neke stvari biti jasnije i da će razgovor uticati na Deklaraciju o Crnoj Gori koju treba da da donesu u septembru-oktobru. Tražiću i pomjeranje izvještaja o progresu kako bi dali vrijeme novom parlamentu i vladi da malo pokrenu stvari“, najavio je Milatović

Milatović je zabrinut medijskim napisima da će buduća Vlada biti glomazna i smatra da će ako se to desi, biti jasno da su se zadovoljavali politički apetiti.

Kaže da mu je predsjednik Srbije Aleksandar Vućić rekao da novi ambasador Srbije u Podgorici neće biti Vladimir Božović.

Predsjednik Milatović otputovaće u službenu posjetu Francuskoj u narednih dva mjeseca, na poziv Emanuela Makrona.

Izvor, foto: RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA