Milatović: Sjednica Savjeta za odbranu i bezbjednost biće u doglednom roku, kada je zakažem

Sjednica Savjeta za odbranu i bezbjednost biće održana u doglednom roku, kada je ja zakažem, saopštio je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

Milatović je, gostujući na televiziji Nova M, rekao da Savjet za Vladu Crne Gore “u ovom trenutku sigurno nije ono što je Skupština”.

“Neću dozvoliti da se Vlada prema Savjetu za odbranu i bezbjednost ponaša onako kako se ponaša prema Skupštini, dok sam ja predsjednik Crne Gore i predsjedavajući Savjetom”, kazao je Milatović.

Na pitanje da li će sjednica biti u petak ili naredne sedmice, odgovorio je da će biti kada je zakaže.

“Sjednica se na taj način ne zakazuje, već na drugačiji način. Bila je prije deset dana i svakako da će biti u doglednom roku, onda kada je zakažem”, naveo je Milatović.

Između ostalog, rekao je da dok je predsjednik neće dozvoliti da se “opet politika uvuče u vojne redove”.

Podsjetimo, predsjednik Vlade Milojko Spajić zatražio je da se sjednica Savjeta za odbranu i bezbjednost zakaže za petak u 14.30 časova.

Ministar odbrane Dragan Krapović ranije danas uputio je predsjedniku Crne Gore i predsjedavajućem Savjeta Jakovu Milatoviću dopis za hitno sazivanje sjednice vrhovne komande, “radi donošenja neophodnih odluka”.

U prvom redu, naveo je Krapović, sjednicu treba zakazati radi razrješenja dužnosti aktuelnog načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadnog generala Zorana Lazarevića, kako bi se time omogućilo imenovanje novog.

“Sa tim u vezi, podsjećam Vas da sam, kao odgovoran čovjek i ministar, predložio oficira koji bi trebalo da zamijeni brigadnog generala Zorana Lazarevića na dužnosti načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore”, naveo je Krapović.

Foto: Mina

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA